Göztepe yönetimi Abramoviç iddialarını yalanladı

Yayın tarihi: 5 Nisan 2022 Salı 7:38 pm - Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı 7:38 pm

Rus oligark Roman Abramoviç, İngiltere’nin kendisi hakkında uyguladığı yaptırımlar sonra Chelsea kulüp başkanlığı düşmüş daha sonra ise Süper Lig ekiplerinden Göztepe’yi satın alacağı iddia edilmişti. Göztepe yönetimi, Rus oligarkın kulübü satın alacağı hakkındaki iddiaları yalanladı.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri operasyon sonrası İngiltere’deki varlıklarına el koyulan ve Chelse kulüp başkanlığı düşen Rus oligark Roman Abramoviç’in Süper Lig ekibi Göztepe’yi almak için anlaşmaya vardığı iddia edildi. İzmir yerel basınının ve D-Smart Spor’un haberine göre, taraflar arasında anlaşma sağlandı. Anlaşmanın Cuma günü açıklanacağı iddia edildi.

Göztepe Spor Kulübü’nün başkanı Mehmet Sepil geçtiğimiz haftalarda başkanlık görevinden istifa etmiş, bu istifanın ardından satış söylentileri de hız kazanmıştı.

Süper Lig’de zor günler geçiren sarı-kırmızılı ekip, ligin bitimine 7 hafta kala düşme hattında bulunuyor.

GÖZTEPE İDDİALARI YALANLADI

Sepil’in istifa açıklamasıyla beraber basında sıkça yer alan Rus milyarder Roman Abramovich’in Göztepe’yi satın alacağı iddiaları gündeme geldi. Söz konusu haberler hakkında Göztepe Başkan Vekili Talat Papatya’dan açıklama geldi. Talat Papatya, “Böyle bir durum yok. Abramoviç’in Göztepe’yi alacağını biz de medyadan okuyoruz. Alakası yok. Görüşmeler belli bir olgunluğa ulaştığında gerekli açıklamayı yapacağız. Kimsenin şüphesi olmasın” ifadelerini kullandı.

Abramovich’in yatı Yalıkavak’a demir attı