Gözler CHP Parti Meclisi’nde! Dışarıdaki sıcaktan daha yakıcı olacak

Yayın tarihi: 23 Temmuz 2023 Pazar 11:22 am - Güncelleme: 23 Temmuz 2023 Pazar 4:57 pm

‘Değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de Parti Meclisi (PM) toplandı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında başlayacak olan toplantıda görevden alınan il ve ilçe başkanları için oylama yapılacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu’nun CHP’nin önde gelen isimleriyle birlikte yaptığı zoom toplantısının sızdırılmasının ardından iplerin iyice gerildiği CHP’de dün CHP’li il, ilçe ve büyükşehir belediye başkanları Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı. İmamoğlu ve Kılıçdaroğlu bu tartışmanın ardından ilk kez bir araya geldi.

CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlığında PM toplandı. Toplantıda, genel merkez tarafından görevden alınan il ve ilçe başkanları için oylama yapılacak.

Kılıçdaroğlu: Seçimi kaybettim, bir hafta eşimin yüzüne bakamadım

CHP’de Olağan Kurultay öncesinde mahalle delege seçimleri devam ederken, Ağrı, Hakkâri, Van, Kayseri, Mardin ve Muş il başkanlarının görevden alınması tartışmalara neden olmuştu. Genel Merkez’den görevden almalarla ilgili bir açıklama yapılmazken, il başkanları da hangi gerekçe ile görevden alındıklarını bilmediklerini söylemişti. Genel Merkez tarafından resmi bildirim yapılan il başkanlarına parti tüzüğünün 25/1 maddesi kapsamında görevden alındıkları tebliğ edilmiş, İmamoğlu’nun sızdırılan toplantısında ise bunun için PM’nin toplanması gündemi oluşmuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘Ekrem İmamoğlu’ açıklaması: Kızgın değilim