Gözaltında ölüme sebep olmaktan yargılanan polise ‘haksız tahrik’ indirimi

Yayın tarihi: 13 Mart 2024 Çarşamba 8:30 pm - Güncelleme: 13 Mart 2024 Çarşamba 8:30 pm

Burdur’da Ali Kurama’nın gözaltındayken başına aldığı darbeler nedeniyle hayatını kaybetmesine ilişkin görülen davada polis memuru Cafer Duran’a ‘haksız tahrik’ indirimiyle 9 yıl 4 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Burdur’un Bucak ilçesinde 2 Mart 2023 günü Ali Kurama, gözaltı işlemleri sırasında polislerle arasında çıkan arbedede başına aldığı darbe nedeniyle yaralandı. Hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alınan Kurama, iki ay sonra yaşam hayatını kaybetti. Ali Kurama’nın ölümüne sebep oldukları iddiasıyla haklarında, “kasten yaralama neticesinde ölüme neden olmak” suçundan 16’şar yıla kadar hapis cezası istenen biri tutuklu 2 polisin karar duruşması, Burdur Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanık polis memuru Cafer Duran, tutuksuz polis memuru R.Ç. ile ölen Ali Kurama’nın ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, polis memuru Cafer Duran’ı “kasten yaralama sonucu ölüme neden olma” suçundan önce 15 yıl hapis cezasına çarptırdı. Haksız tahrik indirimi uygulayan heyet, cezayı önce 11 yıl 3 aya, sonra da 9 yıl 4 ay 15 güne düşürdü. R.Ç.’nin ise beraatine hükmedildi.

Kararın açıklanmasının ardından Cafer Duran’ın babası G.D. adliye koridorunda fenalaştı. G.D.’ye sağlık görevlileri müdahale etti.

Adliye dışında basın mensuplarına konuşan Ali Kurama’nın ailesinin avukatı Yunus Topuz, “Biz ‘olası kasttan’ cezalandırılmasını talep ediyorduk ama mahkeme ‘netice sebebiyle ağırlaşmış yaralama’ suçundan verdi. Bu noktada karara itiraz edeceğiz ancak indirim noktasında ve temel cezanın belirlenmesi noktasında hakim takdir hakkını üst sınırdan kullandı. Bu noktada cezayı, kararı iyi buluyoruz ama olayın suç vasfı netice sebebiyle ‘ağırlaştırılmış yaralama’ değil ‘olası kastla adam öldürme’ olması gerekiyordu. İstinaf ve temyiz yollarını kullanacağız” dedi.

Ali Kurama’nın kardeşi Onur Kurama ve babası Mehmet Kurama da “Mahkeme 9 yıl 4 ay hapis cezası verdi. Biz bunu az buluyoruz, üst mahkemeye itiraz edeceğiz. Yine de savcı ve hakimlere teşekkür ederiz. Bu ceza az. Adalet yerini bulmadı ama yine de adalete güveniyoruz, sonuna kadar bu işi sürdüreceğiz” diye konuştu.

İstanbul’da öldürdü Kırklareli’nde parçalayarak gömdü! Eşini ve oğlunu katleden emekli polisin ifadesi ortaya çıktı

Kaynak: TELE1