Gözaltına alınan TKP’lilere ne suçlaması yapıldı?

Yayın tarihi: 1 Mart 2023 Çarşamba 6:11 pm - Güncelleme: 1 Mart 2023 Çarşamba 6:11 pm

Osmaniye’de depremzedelere yardım ederken gözaltına alınan TKP’lilere, “Şebeke suyu pis diyorsunuz” suçlaması yöneltildiği açıklandı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 6 Şubat tarihli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen illerden Osmaniye Yunus Emre Mahallesi’nde Semt Evi kurarak depremzedelere yardım ederken gözaltına alınan Türkiye Komünist Partisi(TKP) üyelerine yapılan suçlama belli oldu.

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Osmaniye’de gözaltındaki üyelerimize “şebeke suyu pis diyormuşsunuz” suçlaması yöneltilmiş! TKP’nin Yunus Emre Mh.’sinde böyle bir gündemi asla yok. Ama diyelim ki var. Bir siyasi parti “şebeke suyu pis” diyemez mi? Yurttaşa “adi” demek serbest, suyun kalitesini eleştirmek suç!” ifadelerini kullandı.

Kemal Okuyan konuyla ilgili yaptığı paylaşımlarda şu ifadeleri kullandı:

“Ama böyle bir şey saptasaydık emin oldun bunu gündeme getirir, laboratuvar analizini de yetkililerin önüne koyardık. Bu kafayla ülkede her tür eleştiriyi suça dönüştürmek mümkün. Bu saçmalığa izin vermeyeceğiz.

Buradaki hesap, her tür eleştiriyi “halkı kışkırtmak” çuvalının içine doldurup suça dönüştürmek. Bu nedenle TKP’lileri “suya kanalizasyon karıştı” demekle itham ediyorlar. Bu gerçek değil.”

Depremzedelere yardım eden TKP’lilere tekrar gözaltı!