Görüntüler Japonya’dan! Binlerce ölü balık karaya vurdu

Yayın tarihi: 8 Aralık 2023 Cuma 12:06 pm - Güncelleme: 8 Aralık 2023 Cuma 12:06 pm

Japonya’da çarpıcı bir görüntü ortaya çıktı. Binlerce ölü balık karaya vurdu. Balıkların yaklaşık bir kilometrelik alana yayıldığı öğrenildi. Olayla ilgili bölgede inceleme başlatıldı.

Japonya’nın Hokkaido eyaletine bağlı Hakodate şehrinde binlerce ölü balık kıyıya vurdu. Bölgede yaşayan vatandaşlar durumu polise ihbar etti. Ölü balıkların yaklaşık bir kilometrelik alana yayıldığı aktarıldı. Balıkların neden karaya vurduğu henüz bilinmezken, bölgede inceleme başlatıldı.

Toi Balıkçılık Derneği tarafından yapılan açıklamada, geçmiş zamanlarda da bölgede benzer olayların yaşandığını ancak bu miktarda balığın kıyıya vurmasının nadir olduğu ifade edildi.

‘EKOSİSTEME BÜYÜK BİR ETKİSİ YOK’

Hokkaido Üniversitesi’nden deniz organizmaları konusunda Doç. Dr. Mitsuhiro Nakaya yaptığı açıklamada, Doğu Hokkaido’da deniz suyu sıcaklığının düşmesiyle birlikte, balıkların doğudan Hokkaido’nun güneyine göçtüklerini ifade ederek, balıkların yunus ya da ton balıkları tarafından kovalanmış olabileceklerini belirtti. Nakaya, söz konusu balık ölümlerinin ekosisteme büyük bir etkisi olmayacağını açıkladı. (İHA)

Görüntüler Japonya’dan! Binlerce ölü balık karaya vurdu

Japonya’dan dikkat çeken PKK hamlesi

Kaynak: İHA