Görüntüler Avrupa’dan değil Konya’dan! Çitfçilerden traktörlü eylem

Yayın tarihi: 9 Şubat 2024 Cuma 10:33 am - Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma 10:35 am

Konya’nın Seydibey ilçesindeki çiftçiler, üretim kotasının başka ilçeye kaydırılmasını traktörleriyle protesto etti. Çiftçiler daha önce sözleşme imzaladıkları fabrika önünde bir araya gelerek eylem yaptı.

Konya Seydişehir’deki üreticinin patates fabrikasına sözleşmeli olarak ekim yaptığı patates kotaları başka ilçelere kaydırılınca çiftçiler eylem yaptı.

Seydişehir Haber’de yer alan habere göre, traktör ve binek araçları ile konvoy halinde Seydibey patates fabrikası önüne giden çiftçiler durumu protesto ederek açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, “Patates fabrikası tarafından alınan yanlış karar fabrikaya ve depolama alanına daha uzak yerlere daha fazla nakliye ve maliyetlere ekim yaptırmak, fabrika yakını üretim arazilerinde varken daha uzak ilçelere kota aktarımı akla mantığa uygun değildir.” denildi.

AVRUPA’DAKİ EYLEMLERE BENZETİLDİ

Konya’daki eylem Avrupa’daki çiftçilerin eylemlerine benzetildi. AB’nin Ortak Tarım Politikası’ndaki bazı düzenlemeler, yüksek yakıt ve enerji maliyetleri nedeniyle Fransa, Belçika, Hollanda ve İspanya’da çiftçilerin eylemleri yaşanmıştı.

Tarım, çiftçi, traktörlü eylem, konya seydibey, patates fabrikası

Verilen fiyatı yetersiz bulan çiftçilerden traktörlü eylem

Kaynak: alinti