Görevi devretmeyen Libya Başbakanı’na suikast girişimi
10 Şubat 2022 Perşembe

Libya Başbakanı Abdulhamid el-Dibeybe’nin aracına yönelik silahlı saldırı düzenlendi. Başbakanlık görevini devretmediği için suikaste uğrayan Dibeybe’nin saldırıdan yara almadan kurtulduğu bildirildi.
Başkent Trablus’ta Libya Başbakanı Abdulhamid el-Dibeybe’nin aracının silahlı saldırıya uğradığı ancak Dibeybe’nin bundan yara almadığı açıklandı. Al-Jazeera’nın haberine göre saldırganların kaçtığı ve kimliklerine ilişkin henüz bilgi bulunmadığı bildirildi. Olayla ilgili Libya Başsavcısı da inceleme başlattı.
GÖREVİ DEVRETMEYİ REDDETMİŞTİ
Öte yandan Libya Temsilciler Meclisi’nin bugün geçiş hükümetine liderlik etmesi için seçtiği yeni başbakanı duyurması da bekleniyor. Başbakan Dibeybe’yi değiştirme girişimi, 24 Aralık’ta yapılması planlanan seçimler gerçekleşmedikten ve yeni bir takvim netleşmedikten sonra gündeme gelmişti.
Milletvekilleri, Dibeybe’nin yetkisinin 24 Aralık itibariyle bittiğini savunurken Dibeybe, salı günü yaptığı açıklamayla görevi devretmeyi reddetti
Halil Falyalı cinayetinde sıcak gelişme! Üçü İstanbul’da 5 gözaltı
Benzer Haberler
Bebeğini balkondan atan kadın serbest bırakıldı
13/05/2022 12:22
Libyalı kaçak İstanbul’un ortasında kadına saldırdı
13/04/2022 10:19
AYM 6 gazetecinin başvurusunu reddetti
08/04/2022 16:16
Akit’ten Kılınç’ın ahlak polisi tarafından gözaltına alınmasına ‘ahlaksız’ yorum
16/02/2022 12:52
Halife Hafter hakkında idam cezası
26/11/2021 7:31
Libya’da alıkonulan 7 Türk vatandaşı yurda döndü
22/11/2021 10:21