Google rekabet soruşturması gündeme bomba gibi düştü

Yayın tarihi: 14 Mart 2022 Pazartesi 9:00 am - Güncelleme: 13 Mart 2022 Pazar 12:14 pm

Google rekabet soruşturması devam ediyor. Şirketin aynı zamanda Meta ile işbirliği içerisinde olduğu ifade ediliyor.

Birleşik Krallık rekabet ve piyasa otoritesi ile Avrupa Birliği Komisyonu Google rekabet soruşturması başlattı. Bu iki şirketin 2018 yılında aralarında bir anlaşma yaptığı ifade edildi. Anlaşmanın detaylarına bakıldığında rekabeti olumsuz yönde etkileyecek türden olduğu söylendi.

Bu anlaşma çevrimiçi görüntülü reklamcılıkta rekabetin engellenmesine neden oldu. 2018 yılında yapılan ve Jedi mavisi olarak adlandırılan bu anlaşma birçok detayı kapsıyor. Her iki şirket reklamcılık alanında rakiplerini engellemek için işbirliği yaptı. Bu durum büyük bir tartışma yarattı.

Konu ile ilgili ortaya çıkan son detaylara göre Google’ın reklamcılık hizmetleri için rakiplerini engellemek istediği görülüyor. Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Meta ile işbirliği yapmasının en önemli nedeni bu. Soruşturma ile birlikte ikilinin hangi konularda anlaştığı ortaya çıkarılacak.

rekabet soruşturması

Herhangi bir şirketin tekelleşmesi normal şartlarda yasak. Sadece Avrupa Birliği ve İngiltere değil aynı zamanda ABD tarafından da bazı soruşturmalar devam ediyor. Konuyla ilgili Mete adına konuşan bir yetkili ise Google ile yaptıkları anlaşmanın rekabetin artmasına yardımcı olmak için olduğunu söyledi.

Google yeni uygulama özelliği getiriyor: Depolama problemi ortadan kalkacak

Google rekabet soruşturması ile ilgili Meta kendisini savunmaya devam ediyor. Şirket soruşturmalar için işbirliğine hazır olduklarını söyledi. Fakat Google henüz bir açıklamaya yer vermedi. Bu durum şirketinin suçlu olduğunun düşünülmesine neden oldu. Peki siz yaşanan bu gelişmeler hakkında ne düşünüyorsunuz?