Google onun evinde kurulmuştu! Şirketin tepe isminden istifa kararı

Yayın tarihi: 17 Şubat 2023 Cuma 11:34 am - Güncelleme: 17 Şubat 2023 Cuma 11:34 am

Dünyanın en büyük şirketlerinden biri haline gelen Google’ın kuruluş aşamasında evinin garajını şirkete açan YouTube’un CEO’su Susan Wojcicki, istifa kararı aldı.

Yaklaşık 25 yıldır Google’da çalışan Wojcicki; ailesine, sağlığına ve tutkulu olduğu kişisel projelerine odaklanmak adına böyle bir karar aldığını da paylaştı.

YERİNE GELEN İSİM BELLİ OLDU

Webrazzi’nin haberine göre; Susan Wojcicki’nin yazısında yer alan bilgilere göre şirketin CPO’su olan Neal Mohan, Kıdemli Başkan Yardımcısı rolü ile birlikte YouTube’un başına geçecek.

Tıpkı Susan Wojcicki gibi önce Google’da uzun yıllar çalışan Neal Mohan, 2015’te ise YouTube’a geçiş yaptı.

Yaklaşık 8 yıldır Susan Wojcicki ile birlikte YouTube için çalışan Mohan, Kıdemli Başkan Yardımcısı pozisyonuna gelmeden önce ise “Chief product officer” olarak görev alıyordu. Neal Mohan ile ilgili açıklamalarda bulunan Susan Wojcicki, Neal Mohan’ın YouTube TV, YouTube Music, Premium ve Shorts gibi YouTube ürünlerinin geliştirilme sürecinde önemli bir role sahip olduğunu da dile getirdi.

Geçiş sürecini Neal Mohan ile birlikte yönetecek olan Susan Wojcicki, sonrasında ise Google ve Alphabet için danışman pozisyonunda görev alacak.