Google Fotoğraflar yeni yeteneklere kavuştu

Yayın tarihi: 10 Şubat 2021 Çarşamba 7:30 am - Güncelleme: 9 Şubat 2021 Salı 10:03 am

Google Fotoğraflar video yetenekleri, fotoğraflara kıyasla bir hayli geride kalmıştı. Uygulama, fotoğraflar için düzinelerce düzenleme seçeneği sunarken, videoları yalnızca döndürebilir veya kırpabilirsiniz. Video oynatma seçenekleri deneyimleri oldukça eksik.

Neredeyse resim görüntüleyicisi, resimleri sıkıştırarak yakınlaştırma yeteneği sunuyor. Google Fotoğraflar ise bu yetenekten yoksundu. Uzunca beklenen bir süreden sonra bu durum değişiyor gibi görünüyor.

Google Fotoğraflar, videolar için atlama ve geri sarma dğümelerini bir süre önce eklemişti. Ardından bu özellikler kayboldu. Geriye sadece bir oynat ve duraklat düğmesi kaldı. Şimdi videolar için eklenen iyileştirmeleri bir yenisi geliyor: videoyu yakınlaştırma ve kaydırma yapılabilmesi. Şu an için özelliği sadece belirli kullanıcılar görebiliyor. Özellik cihazınızda mevcutsa, herhangi bir videoyu ekranı dolduracak şekilde yakınlaştırmak için iki kez dokunabileceksiniz. Tekrar çift dokunmak ise videoyu uzaklaştırılmış görünüme geri taşıyor. Ayrıca, yakınlaştırdıktan sonra belirli bir alana odaklanmak için yakınlaştırılmış videoyu hareket ettirebilirsiniz. Aşağıdaki videoda özelliğin tam olarak nasıl çalıştığına bakabilirsiniz.

Bu özellik, sunucu tarafında bir anahtar olarak kullanıma sunuluyor. Özelliği kullanmak için belirli bir Google Foto sürümü de gerekmiyor. Uygulama şimdilik sadece Pixel 5 videoları yakınlaştırabiliyor. Pixel 4 XL cihazda, ne kadar çift dokunursanız dokunun bir şey değişmiyor. Şu an için belli bir kısmın kullanabildiği özellik herkese ne zaman sunulacak henüz belli değil.

Windows 10 güncellemesi kullanılamaz hale geldi: Microsoft yine başarısız oldu