Google binasında şoke eden ölüm

Yayın tarihi: 9 Mayıs 2023 Salı 8:30 am - Güncelleme: 9 Mayıs 2023 Salı 3:46 pm

Sıkıntılı bir dönemden geçen Google’ın New York binasında şoke eden bir ölüm yaşandı. Kıdemli bir Google yazılımcısı 14. kattan atlayarak intihar etti.

Amerikalı teknoloji devi Google, son günlerde oldukça çalkantılı bir süreçten geçiyor. Finansal sıkıntılar sebebiyle yaklaşık 12 bin kişinin işten çıkarıldığı şirkette CEO Sundar Pichai’ye 226 milyon dolar ödeme yapılması şirket içinde karışıklığa sebep olmuş durumda. Çalışanlarla yönetim arasında iplerin gerilmesi tüm şirkette gerginlik yaratmış durumda. Tam da bu dönemde, yönetimin hiç de istemeyeceği bir olay daha yaşandı. Şirketin New York binasında çalışan kıdemli bir yazılımcı, Google binasının 14. katından düşerek hayatını kaybetti.

Şirketin New York’taki merkezinde yaşanan bu ölüm, tahmin edeceğiniz üzere şirkette şok etkisi yarattı. New York Polisi bu olayı doğruladı fakat şimdilik ölen yazılımcının adını paylaşmaktan kaçındı. Sadece ölen kişinin 31 yaşında olduğunu paylaştı.

 

Google

 

 

Google sözcüsü Alex Joseph ise kısa bir açıklama yayınlayarak bu olay hakkında çok üzgün olduklarını belirtti. Joseph, New York ofislerindeki çalışanlarına bu süreçte psikolojik destek sağlamak adına uzman kişileri görevlendirdiklerini açıkladı. Bu kişilerin önümüzdeki hafta boyunca olaydan etkilenen çalışanlara danışmanlık hizmeti vermeye devam edeceklerini ekledi.

Nothing Phone (2)’nin özellikleri netlik kazandı

 

Bu olayın, binlerce kişinin işten çıkarıldığı, çıkarılmayanların ise zorlu bir çalışma ortamıyla baş başa kaldığı bir dönemde yaşanması haliyle akıllara intihar ihtimalini getirdi. Nitekim şubat ayında bir başka Google çalışanı, şirketin binasına çok da uzak olmayan bir binadan atlayarak intihar etmişti. New York polisi henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapmamış olsa da basın tarafında ele geçirilen bilgiler bunun gerçekten de bir intihar vakası olduğunu göst eriyor.