Google Android ağını genişletecek

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2022 Çarşamba 10:00 am - Güncelleme: 28 Eylül 2022 Çarşamba 12:21 pm

Amerikalı teknoloji devi Google’ın yeni amacı, Android uygulamalarının tür fark etmeksizin bütün cihazlarda çalışabilmesinin önünü açmak.

Google Android ağını genişletmek için kolları sıvadı. Google tarafından geçtiğimiz günlerde duyurulan Google Play Games for PC uygulaması, Android’deki oyunların PC’de oynanmasını sağlarken, şimdi de bütün uygulamaların her tür platformda çalışmasını sağlayacak bir kit üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Amerikalı teknoloji devinin bu alana yaptığı yatırımlar bir taraftan kullanıcılarını son derece memnun ederken, diğer taraftan ise en büyük rakibi iOS’un rüyalarına girebilir.

 

Google Play Games for PC’yi bir kez daha hatırlayacak olursak. Google tarafından yapılan açıklamada, bu uygulama sayesinde Android oyunlarının hiçbir yardımcı programa veya emülatöre ihtiyaç duyulmadan bilgisayarlarda da çalıştırılabileceği açıklanmıştı. İşte bilgisayar kullanıcıları henüz bu açıklamanın zafer sarhoşluğunu yaşarken, şimdi de Amerikalı teknoloji devinin çok daha kapsamlı bir diğer planı ortaya çıktı.

 

Android

Buna göre Google, cihazlar arası yazılım geliştirme kiti ismini verdiği bir programı çoktan yazılımcıların beğenisine sundu bile. Bu kitin amacı ise isminden bile gayet net bir şekilde anlaşılıyor. Buna göre Google, yazılımcılar tarafından bu kit ile birlikte geliştirilecek yeni Android uygulamalarının sadece akıllı telefon ya da tabletlerde değil, Android işletim sistemini kullansın ya da kullanmasın bütün cihazlarda çalışabilir durumda olmasını amaçlıyor.

 

Tabi bu bir süreç olacak ve şu an için Google bu sürecin en başında bulunuyor. Öyle ki henüz bu kit sadece Android işletim sistemi için servis edildi. Sürecin ilerlediğini söyleyebilmek içinse, evvela bu kiti iOS ve Microsoft cephelerinde de görmemiz gerekiyor.

Elon Musk Starlink projesi için tarihi bir adım atıldığını duyurdu