“Gomis Galatasaray forması giymek istemiyor”

Yayın tarihi: 23 Nisan 2023 Pazar 11:34 pm - Güncelleme: 24 Nisan 2023 Pazartesi 9:07 am

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fatih Karagümrük maçının ardından düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Buruk, Bafetimbi Gomis’in sezonun geri kalanında oynamak istemediğini söyledi.

Spor Toto Süper Lig’in 31. haftasında Galatasaray sahasında Fatih Karagümrük’ü ağırladı. Sarı kırmızılı ekip, Beşiktaş derbisi öncesinde Karagümrük ile 3-3 berabere kalarak puan kaybetti.

Maçın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, maçın Bafetimbi Gomis ile ilgili sorulan soruya beklenmedik bir yanıt verdi.

“OYNAMAK İSTEMİYOR”

Buruk, Gomis’in artık Galatasaray forması giymek istemediğini söylediğini belirterek, “Bafetimbi Gomis, Alanyaspor maçında Barış Alper’i oyuna aldığımız için, sezonun geri kalanında forma giymek istemedi. Santrfor opsiyonlarımızdan biri Gomis’ti. Antrenman öncesi bana geldi ve artık oynamak istemediğini söyledi. Bundan sonra Galatasaray forması giyip oynamak istemediğini söyledi. Ona ihtiyaç olduğunu hatırlatmak istedim. Kabul etti ama bunun gurur meselesi olduğunu iletti” dedi.

ÖZBEK: GOMIS İLE KONUŞTUM

Okan Buruk’un sözlerinin ardından Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de konuyla ilgili olarak görüşünü, “Bafetimbi Gomis’i Türkiye’ye ben getirdim. Dünkü davranış biçimi kabul edilebilir değildi. Galatasaray’ın bir profesyoneli, Galatasaray’a hizmet etmelidir. Kendisiyle konuştum. Sahadaki patron Okan Hoca. O nasıl takdir ederse, herkes saygı duyacak. Yönetim Kurulu’nda bunu konuşacağız. Buradaki davranış biçimini kabul etmiyorum” şeklinde dile getirdi.

Galatasaray’dan derbi öncesi kritik kayıp!