Gökhan Zan Lüftü Savaş’a “AK-lamadınız mı?” diye sorduğu müteahhitleri anlattı

Yayın tarihi: 11 Şubat 2024 Pazar 9:29 am - Güncelleme: 11 Şubat 2024 Pazar 9:29 am

Gökhan Zan, kendisini hedef alan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş’a “AK-lamadınız mı?” diye sorduğu müteahhitler için, “Birlikte siyasi hamaset yaptığı müteahhitler… Yoldan çevirip, hangi hemşehrime sorsanız, kimlerle yoldaşlık ettiğini size söyler” dedi.

Kahramanmaraş merkezli, 6 Şubat 2023’teki depremlerde Hatay’da bulunan, 1 yıldır da Hatay için mücadelesiyle gündeme gelen Gökhan Zan’ın depremin birinci yılında siyasilere gösterdiği tepki hafızalara kazındı. Zan tepkisinin ardından Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş tarafından hedef aldı.

Zan, kendisi için “Protestocuları harekete geçiren oydu” iddiasında bulunan, Savaş’a sosyal medya hesabından verdiği cevapta, “Müteahhitlerinizi AK-lamadınız mı?” diye sordu. Zan’ın bu sorusu dikkat çekti.

“BİRLİKTE SİYASİ HAMASET YAPTIĞI MÜTEAHHİTLER”

Sözcü’den İpek Özbey’e konuşan Gökhan Zan, bahsettiği müteahhitleri şöyle anlattı:

Birlikte siyasi hamaset yaptığı müteahhitler… Yoldan çevirip, hangi hemşehrime sorsanız, kimlerle yoldaşlık ettiğini size söyler. Bugün gerek geleneksel gerekse yeni medyada sık sık insanlar tarafından dile getirilen doğrular. İnkâr etmek halkı aldatmaktır. Arama motoruna yazdığınızda bile karşınıza birçok haber çıkıyor, belgeli ve bizzat kendisinin sözlerinin yer aldığı. İşte biz çadır tüccarlarına nasıl ses yükselttiysek siyasi tüccarlara da ses çıkartıyoruz. Haksızlığa, hukuksuzluğa, vicdansızlığa dilsiz şeytan olmuyoruz. Zaten yargı süreçlerini yakından takip edenler de görecekler ki adalet er ya da geç herkese tecelli edecektir. Ama bu dünyada ama öbür dünyada…

VOLKAN DEMİREL İDDİASI

Zan, Savaş’ın Volkan Demirel ile ilgili iddiasının sorulmasına da şu yanıtı verdi:

Volkan Demirel ile aramızda bir kırgınlık, Sayın Lütfü Savaş’ın iddia ettiği gibi bir durum söz konusu değil, olamaz da. Bir kere biz spor yaşantımızda hep yan yana duruşumuz, ortak bir uğurda mücadele vermemiz ve başarılı kariyer hayatımızla anılmış, halkın takdirini kazanmış kişileriz. Her ikimiz de kendilerine en ihtiyaç duyulan zamanda olmamız gereken yerdeydik. Hiç kimsenin ne benim, ne Volkan Demirel’in, ne de bir başkasını bahane ederek kayıplarımız üzerinden siyasi husumet yaratmasına izin vermem. Bu büyük bir vebal ve bu vebal sahibini yakar. Dolayısıyla, bu tamamen iddianın sahibini bağlar.

Gökhan Zan’dan kendisini hedef alan Lütfü Savaş’a: Müteahhitlerinizi AK-lamadınız mı?

Kaynak: TELE1