Gökhan Günaydın’ndan Merdan Yanardağ’a gözaltı tepkisi: Neden şova dönüştürüyorsunuz?

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 11:40 am - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 11:42 am

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın gözaltına alınmasına “Gözaltı şovuna neden dönüştürüyorsunuz?” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağın trollerin sosyal medyada dolaşıma soktukları kurgu video ile gözaltına alınmasına yönelik tepkiler artarak devam ediyor.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Merdan Yanardağ’ın sözlerinde bir suç unsuru olmadığını, Merdan Yanardağ’ın adresi belli olduğu için söz konusu suçlama nedeniyle de gözaltına alınmasının gerekmediğini söyledi.

“AYAR VERİLEN TÜM BASIN VE MUHALEFETTİR”

Merdan Yanardağ’ın canlı yayından çıktıktan sonra gözaltına alınmasını “şov” olarak niteleyen Gökhan Günaydın, “Burada adeta ayar verilen sadece Merdan Yanardağ değil tüm basın ve aynı zamanda tüm muhalefettir” dedi.

Günaydın şunları söyledi:

“Suçlama, suçu ve suçluyu övmek üzerinden yapılabilir. Peki Türk Ceza Kanunu zamanın ruhuna göre farklı yorumlanabilecek bir külliyat mıdır? Değildir. O halde Abdullah Öcalan’a yönelik AKP yöneticilerinin ve AKP yandaş takımının Abdullah Öcalan’ı övücü sözleri Açılım Süreci içerisinde, hatta bir önceki seçim süreci içerisinde kayıtlara girmiştir. Peki bu memleketin savcıları bu sözlere karşı herhangi bir uygulama yapmışlar mıdır? Yapmamışlardır. (Merdan Yanardağ) O sözcükleri kullanması gerekir miydi? O ayrı bir mesele. Herkesin kendi söz dizimini seçme ve ifade etme özgürlüğü var. Ben öyle bir söz dizimi kullanmayabilirdim. Ama bütün bunlar apar topar Merdan Yanardağ’ın canlı yayından alınmasını gerektirmez. Türk Ceza Kanunu karşısında suçu ve suçluyu övmek gibi bir eylem yok. Böyle bir durumda bir hukuk devletinde soruşturma başlamaz ama diyelim ki başladı nasıl sürer? Yani herhalde ikametgahı belli olan, her gün kendi kanalında yayın yaptığı saatleri belli olan insana tebligat gönderirsiniz. O tebligat uyarınca Merdan Yanardağ ya yazılı ifadesini yazar gönderir ya da sözlü ifadesini sunmak üzere kararlaştırılan tarihte kendisi gider ve emniyette savcılıkta ifadesini verir. Bunu peki gözaltı şovuna neden dönüştürüyorsunuz? Burada adeta ayar verilen sadece Merdan Yanardağ değil tüm basın ve aynı zamanda tüm muhalefettir.”

CHP’li Yıldırım Kaya: Merdan Yanardağ bir tehlikeden bahsediyor