CHP’li Yıldırım Kaya: Merdan Yanardağ bir tehlikeden bahsediyor

Yayın tarihi: 27 Haziran 2023 Salı 11:20 am - Güncelleme: 27 Haziran 2023 Salı 11:20 am

CHP 27. dönem Milletvekili Yıldırım Kaya TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın gözaltına alınmasına tepki göstererek “Ben programı izledim Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan’ı ve PKK’yı öven AKP’li yöneticileri eleştiriyor dedi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamaları kırpılarak paylaşılıp hedef gösterilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ hakkında soruşturma başlattı. Canlı yayında polislerin kanala geldiğini kaydeden Yanardağ, konuşmasının ardından gözaltına alındı.

CHP 27. dönem Milletvekili Yıldırım Kaya TELE1’de yaptığı açıklamada “Ben programı izledim Merdan Yanardağ Abdullah Öcalan’ı ve PKK’yı öven AKP’li yöneticileri eleştiriyor dedi.

Yıldırım Kayak şunları söyledi:

Düşünsenize Türkiye Ana muhalefet partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylemediği asla yan yana gelmediği kişilerle bir video hazırlanıyor. Bu videonun da kurgu olduğunu kendisi itiraf eden Recep Tayyip Erdoğan’ı tanıdık.

İşin özeti şu medyayı kendi tekelleri altına almak istiyorlar. Doların Euro’nun Kurban Bayramı’na girerken insanların kurban kesemeyeceği bir günü bir bayramın üzerini Merdan Yanardağ ile kapatmaya çalışıyorlar.

Birileri gözaltına alınacaksa bu Merdan Yanardağ değil, Galip Ensarioğlu’dur. Ben Galip Ensarioğlu’nun bu düşüncesinden dolayı suçlanmayacağını düşünen biriyim. Galip Ensarioğlu ne düşünüyorsa bunu söylüyor. Galip Ensarioğlu aslında önümüzdeki süreci tarif ediyor. Merdan Yanardağ da önümüzdeki süreçte tırnak içinde bir tehlikeden bahsediyor. Siz tehlikeden bahseden birini terör örgütünü övmekle yargılamaya kalkıyorsunuz. Bu yeni bir sürecin önünü açmak için bir yol temizliği yapmaya çalışıyorlar.

Müjdat Gezen’den Merdan Yanardağ tepkisi: Adalet küme düştü, söylenecek söz yok