Gerilim artıyor! Husiler ABD gemisini vurdu

Yayın tarihi: 19 Ocak 2024 Cuma 8:45 am - Güncelleme: 19 Ocak 2024 Cuma 8:45 am

ABD’nin Husilerin kontrol ettiği bölgede 2 gemi savar füze rampasını vurduğunu açıklamasının ardından Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiyi seyir füzeleriyle vurduklarını duyurdu.

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Husilerin kontrol ettiği bölgede 2 gemi savar füze rampasını vurduğunu duyurdu. Açıklamada, “Kızıldeniz’de seyrüsefer serbestisini korumaya, ABD ve ortak deniz trafiğine yönelik saldırıları önlemeye yönelik devam eden çok uluslu çabalar bağlamında 18 Ocak’ta, CENTCOM güçleri Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgelerde ateşlenmeye hazır ve Kızıldeniz’in güneyini hedeflenen 2 gemi savar füzeye saldırı düzenlendi.” ifadesi kullanıldı.

Söz konusu füzelerin bölgedeki ticari gemiler ve ABD Donanması gemileri için “yakın bir tehdit olduğu” savunulan açıklamada, füzelerin ABD güçlerince tespit edildiği ve “meşru müdafaa” amacıyla vurularak imha edildiği belirtildi.

HUSİLER ABD GEMİSİNİ VURDU

Husiler ise, Aden Körfezi’nde ABD’ye ait bir gemiyi seyir füzeleriyle hedef aldıklarını ve “tam isabet” vurduklarını açıkladı.

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri, Husilere ait Al-Masirah televizyonuna yaptığı açıklamada, “Mazlum Filistin halkına yardım Yemen’e yönelik ABD-İngiliz saldırganlığına yanıt olarak silahlı deniz kuvvetlerimiz, Aden Körfezi’ndeki ADB gemisi Kim Ranger’i hedef almıştır.” sözlerine yer verdi.

Söz konusu saldırının seyir füzeleriyle gerçekleştirildiğini aktaran Seri, hedefi “tam isabet” vurduklarını kaydetti.

ABD Husileri yeniden terörist listesine aldı

Kaynak: TELE1