George Floyd’un ailesinden Kanye West’e dava

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 9:57 am - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 10:18 am

Gözaltına alınırken polisin boynuna baskı yapması sonucu hayatını kaybeden George Floyd’un ailesi Floyd’un aslında aşırı doz fentanil aldığı için öldüğünü iddia eden rapçi Kanye West’e 250 milyon dolarlık dava açtı.

Paris Moda Haftası’nda “Beyazların Hayat Önemlidir” (White Lives Matter) yazılı bir tişört giyerek 2020 yılında hayatını kaybeden siyahi George Floyd’un ölümüne gönderme yapan rapçi Kanye West Floyd’un aslında aşırı doz fentanil aldığı için öldüğünü ileri sürmüştü.

“POLİSİN DİZİ BOYNUNDA BİLE DEĞİLDİ”

Son verdiği röportajda Floyd’un ölümü hakkında konuşan West, ilgi çekici bir iddia ortaya atarak Floyd’un polisin havasız bırakması sonucu ölmediğini söyledi. Floyd’la ilgili bir belgesel izlediğini söyleyen rapçi, “Onu fentanil ile vurdular. Bakarsanız, polisin dizi boynunda bile değildi” dedi.

250 MİLYON DOLARLIK DAVA

George Floyd’un 7 yaşındaki kızı Gianna’nın annesi Roxie Washington, West’e bu sözleri nedeniyle taciz, suistimal, karalama gibi suçlamalarla beraber 250 milyon dolarlık bir dava açacaklarını duyurdu.

Floyd ailesinin mahkeme dilekçesinde, “Çocuğun çıkarları önceliklidir. George Floyd’un kızı, Kanye West’in yorumları nedeniyle travma yaşıyor ve yorumlar küçük kız için güvensiz ve sağlıksız bir ortam yaratıyor” denildi.

Floyd’un otopsi raporunda ölüm sebebinin polisin diziyle bastırması sonucu nefes alışının engellenmesi olduğu daha önce tespit edilmişti.

Kanye West’ten şaşkına çeviren George Floyd iddiası