‘George W. Bush’ isimli hesap Twitter’ı karıştırdı! Elon Musk yine eleştirilerin hedefinde

Yayın tarihi: 10 Kasım 2022 Perşembe 11:55 pm - Güncelleme: 10 Kasım 2022 Perşembe 11:58 pm

Elon Musk’ın Twitter’ı satın almasının ardından platforma getirdiği para karşılığında ‘mavi tık’ özelliği karmaşaya yol açtı. George W. Bush’u taklit eden ve para karşılığında mavi tik alan bir hesap, “Iraklıları öldürmeyi özledim” paylaşımı yaptı. Paylaşım gündem olurken, hatayı fark eden Twitter hesabı kapattı.

Twitter’ı satın alan ve ilk iş olarak platformda ‘Twitter Blue’ abonelerinin mavi tık alabileceği bir güncelleme yapılması talimatını veren Elon Musk gündemdeki yerini koruyor.

Musk’ın platform geliştiricilerine verdiği talimat üzerine artık aylık 8 dolar ödeme yapan tüm Twitter Blue aboneleri mavi tık alabilecek. Tartışmalara yol açan yeni mavi tık uygulaması henüz Türkiye’de başlamadı ancak bazı ülkelerde son güncelleme ile bu özellik aktif hale getirildi.

“IRAKLIKLARI ÖLDÜRMEYİ ÖZLEDİM”

Twitter Blue aboneliği karşılığında mavi tık alan ve eski ABD Başkanını taklit eden ‘George W. Bush’ isimli bir kullanıcı, “Iraklıları öldürmeyi özledim” ifadelerinin yer aldığı bir paylaşım yaptı.

MUSK’IN POLİTİKASI BİR KEZ DAHA ELEŞTİRİLERİN ODAĞI OLDU

Paylaşım kısa sürede yayılırken, tweetin paylaşıldığı hesap hatanın fark edilmesinin ardından Twitter tarafından kapatıldı. Ancak yeni mavi tık politikasının suistimal edilmesi  Elon Musk’a yönelik eleştirileri daha da kuvvetlendirdi.

MUSK: OLDUKÇA KOMİK

Musk, eleştiriler üzerine yaptığı paylaşımda, “Üzerinde çalışıyoruz. Oldukça komik” ifadelerini kullandı.

Twitter’da mavi tık ücreti belli oldu