Genel başkanlık hazırlığında mı? ‘Özgür Özel istifa edecek’ iddiası

Yayın tarihi: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 9:32 am - Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba 10:10 am

‘Değişim’ tartışmalarının sürdüğü CHP’de değişimcilerin genel başkanlık için aday göstereceği iddia edilen CHP Grup Başkanı Özgür Özel’in görevinden istifa edip Anadolu turuna çıkacağı öne sürüldü.

CHP’de ‘değişim’ tartışmalarının yoğunlaşmasının ardından alınan kurultay kararı için çalışmalar hızla devam ederken, geçtiğimiz gün İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ‘önümüzdeki 10-15 gün içinde İBB Başkanlığı adaylığını’ açıklayacağı, Özgür Özel’in kurultayda aday gösterileceği iddia edildi.

Bu iddiaların ardından gündemi sarsacak başka bir iddia daha ortaya atıldı. Cumhuriyet’ten Aytunç Ürkmez’in haberine göre, Özel’in bu ay içinde grup başkanlığı görevinden istifa edeceği, istifa etmesinin ardından kurultay çalışmaları kapsamında Anadolu turuna çıkarak parti örgütüyle bir araya gelmeyi planladığı öğrenildi.

‘İMAMOĞLU’NU CUMHURBAŞKANI ADAYI GÖSTERMEYE HAZIRLANIYORLAR’

Öte yandan Özel ve değişimcilerin bu planla, “İmamoğlu’nu 2028 Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nde ‘CHP’nin cumhurbaşkanı adayı’ göstermeyi hedeflediği” de ileri sürüldü.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MANİSA HAMLESİ

Özel’in Anadolu turunu seçim bölgesi Manisa’dan başlatacağı kulislerde konuşulurken Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan MYK toplantısında Manisa il başkanlığına yeni yönetimini atanması için yetki aldı. Ardından Kılıçdaroğlu, il başkanlığına eski Manisa il başkanı Semih Balaban’a yakın isimlerden olan Kuyumcu’yu atadı. Balaban ile Özel’in arasının iyi olmadığı biliniyor. Bu açıdan kulislerde, “Özel’in önceki il, ilçe ve mahalle kurultaylarında Balaban’a karşı başarı kazanamaması” anımsatılarak “Kılıçdaroğlu’nun Özel’e karşı yaptığı bir hamle” olarak konuşuluyor.

Kulis! Kılıçdaroğlu’nun ‘değişim’ tartışmalarına vereceği yanıt…