Gençlere zarar veren özelliklere sahip olduğu iddia edildi

Yayın tarihi: 30 Ekim 2023 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar 3:25 pm

Instagram günümüzde en popüler sosyal medya uygulamalarından biri. Ancak platformdaki bazı özellikler gençler için pek de iyi şeyler sunmuyor.

INSTAGRAM’ın üst düzey yöneticisi Adam Mosseri, 2019’da TV’ye çıkarak Meta’nın sahibi olduğu sosyal medya uygulamasının, kullanıcıların “iyiliğini” her şeyden önce önceliklendirecek şekilde “tüm deneyimi yeniden düşündüğünü” anlattı. Bugün, 42 ABD eyaletini temsil eden iki partili bir başsavcı grubu, bir dizi davada Mosseri’nin sözlerini tutmadığını iddia etti. Meta’nın Instagram ve Facebook’un güvenli olduğunu iddia etmesinin aksine aslında gençlere zarar veren özelliklere sahip olduğunu duyurdu.

Instagram

Davalar, Meta’nın kullanıcı katılımını kullanıcı güvenliğinin önüne koyduğunu iddia ediyor. “Sosyal medya platformlarının genç kullanıcılara zarar verdiği yönündeki yoğun dahili araştırmalara, bağımsız uzman analizlerine ve kamuya açık verilere rağmen Meta, bilinen zararlı özellikleri kullanmaktan vazgeçmeyi hâlâ reddediyor ve bunun yerine kötü yönleri gizleme ve küçümseme çabalarını iki katına çıkarmış gibi. Colorado ve Tennessee tarafından açılan ana davada, bu özelliklerin genç kullanıcıların zihinsel ve fiziksel sağlığına etkisi olduğu iddia ediliyor. Yaklaşık 22 milyon ABD’li gencin her gün Instagram kullandığı belirtiliyor. Bu özellikler arasında öncelikle beğeni sayıları ve bitmeyen bildirimler yer alıyor.

İlginizi çekebilir: Threads ChatGPT’nin rekorunu kırdı

Sürekli olarak anksiyete yaşamasına sebep olabilen bildirimler hayatı kaçırıyormuşsunuz hissi yaratabilir. Gençlerin kullandığı birçok uygulama için net, yaşa uygun standartlar oluşturmak sosyal medya platformlarının temel görevi ancak ne yazık ki artık ne kadar kullanıcıya sahip oldukları mental sağlıktan daha önemli.

Netflix hayranları Squid Game: The Challenge’ı şimdiden eleştiri yağmuruna tuttu