Gelecek ve DEVA 28 Mayıs’a kilitlendi! “Kemal Bey için 12 gün sahada olacağız”

Yayın tarihi: 16 Mayıs 2023 Salı 1:26 pm - Güncelleme: 16 Mayıs 2023 Salı 1:26 pm

Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. DEVA Partisi Sözcüsü ve Seçim İşler Başkanı İdris Şahin ve Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ikinci turda izleyecekleri yolu anlattı. Parti temsilcileri, “Bu 12 günde herkes tüm konsantrasyonunu sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerine verecek ve değişim için oy istenecek” dedi.

14 Mayıs seçim sonuçlarına göre Cumhur İttifakı Adayı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 49,50, Millet İttifakı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,89, Ata İttifakı adayı Sinan Oğan ise yüzde 5,17 oy aldı. Böylece, sandıktan ikinci tur çıktı. Türkiye, 28 Mayıs Pazar günü, bir kez daha sandık başına gidecek.

Seçim sonuçlarının ikinci tura kalmasının kesinleşmesiyle birlikte partiler 28 Mayıs için kolları sıvadı.

DEVA Partisi Sözcüsü ve Seçim İşler Başkanı İdris Şahin, “Tüm gücümüzle çalışacağız. 12 gün boyunca sahada olacağız ve Kemal Bey’in kazanması için destek isteyeceğiz” dedi. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ ise “Bu ülkedeki demokratları, cumhuriyetçileri, vatanseverleri, muhafazakarları ve tüm herkesi Kılıçdaroğlu’na ve bu 5 genel başkana oy vermeye davet ediyoruz. Ümit kalbimizde geveze bir kuş, hiç susmasın istiyoruz, 12 gün boyunca da susmayacak” dedi.

DEVA Partisi binasına Babacan ve Kılıçdaroğlu afişi

Kısa Dalga’da yer alan habere göre, DEVA Partisi Genel Bakanı Ali Babacan ile birlikte strateji ve iletişim ekibi ile yapılan toplantı sonrası şunları söyledi:

“1 milyon 200 bin geçersiz oy var, yüzde 12 oranında sandığa gitmeyen bir kitle var, 2 milyon 829 bin Sinan Oğan’ın, 238 bin Muharrem İnce’nin aldığı oy var. Tüm bunları düşündüğümüzde yaklaşık 4 milyon oy oluyor. Kemal Bey ile Tayyip Bey arasındaki oy farkı ise 2 milyon. Dolayısıyla bu kapanmayacak bir fark değil”

“KEMAL BEY’İN KAZANMASI İÇİN DESTEK İSTEYECEĞİZ”

7 Haziran ve 1 Kasım 2018’de yapılan iki seçimde yaklaşık yüzde 9 oy değişti oluştuğunu hatırlatan Şahin sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu 12 günde herkes tüm konsantrasyonunu sadece Cumhurbaşkanlığı seçimlerine verecek ve değişim için oy istenecek. Bu süreçte büyükşehirler başta olmak üzere kampanya sürecinde sahada olacağız ve Kemal Bey’in kazanması için destek isteyeceğiz. Çünkü Kemal Bey kazanmadan bu 6 siyasi partinin hepsi de yarım kalır. Çünkü liderleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı olacak. O nedenle bu kampanya dönemine çok sıkı asılacağız. 12 gün boyunca sahada olacağız”

Davutoğlu: Erdoğan güvenoyu alamadı biz bitti demeden bitmez

“NEREDE EKSİK VAR, NASIL OLUR DA BU FARKI KAPATIRIZ?”

Bu 12 günü sahada geçireceklerini vurgulayarak sözlerine başlayan Selçuk Özdağ ise “Nerede eksik var, nasıl olur da bu farklı kapatırız? Bunun üzerine çalışacağız. Gördüğümüz odur ki oyunu Kılıçdaroğlu’ndan yana kullanmayan bazı sosyal demokratlar, ulusalcılar, Atatürkçüler ve milliyetçiler; bazı muhafazakarlar, bazı dindarları; sandığa gitmeyen yüzde 9’luk bir kitleyi; yurt dışında oy vermeyenleri nasıl dahil edebiliriz bunun üzerine çalışma yapacağız” ifadelerini kullandı.

“HESAP VERMEYEN SİYASETÇİLERİ HATIRLATACAĞIZ”

“Erdoğan’ı istemeyen ve değişim isteyen yüzde 51’lik bir kitle var şu an” diyen Özdağ, şunları söyledi:

“Burada yeniden insanları durum muhakamesi yapmaya davet ediyorum. Yolsuzlukları, yoksulluğu, işsizliği, hayat pahalılığını hatırlamaya davet ediyorum. Zehra Taşkesenlioğlu’nu, Ünsal Ban’ı, Sedat Peker’in iddialarını, kapalı ihaleleri, denetimsiz olan Türkiye’yi, hesap vermeyen siyasetçileri hatırlatacağız.

Tüm bunları hatırlattıktan sonra da bu ülkedeki demokratları, cumhuriyetçileri, vatanseverleri, muhafazakarları ve tüm herkesi Kılıçdaroğlu’na ve bu 5 genel başkana oy vermeye davet ediyoruz. Sinan Oğan’a oy vermiş olan vatandaşlarımızın da bir durum muhakemesi yapmalarını istiyorum. Çünkü yaşadıklarımız ortadadır. Biz hiçbir terör örgütüne müsaade etmeyiz ister sağdan ister soldan gelsin.

“ARMUDUN SAPI, ÜZÜMÜN ÇÖPÜ ZAMANI DEĞİL”

Bir kez daha bütün vatandaşlarımızdan oy istiyoruz. 1 oy bir oydur. Enseyi karartacak bir şey yok ikinci tura kaldık ve bu fark çok rahat bir şekilde kapatılır. Armudun sapı, üzümün çöpü zamanı değil. Ümit kalbimizde geveze bir kuş hiç susmasın istiyoruz, 12 gün boyunca da susmayacak”