Geçersiz oyların sayımı yapılan İstanbul’un 7 ilçesinde son durum: CHP’den bir itiraz daha

Yayın tarihi: 3 Nisan 2019 Çarşamba 11:39 am - Güncelleme: 3 Nisan 2019 Çarşamba 2:59 pm

YSK’nın gece verilen kararına CHP’den itiraz!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da 7 ilçede geçersiz oy sayımının durdurulmasını görüşmek üzere olağanüstü toplanmış ve kararı kaldırmıştı. CHP karara itirazda bulundu.

CHP İstanbul’da ilçe sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

7 İLÇEDE SON DURUM

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), İstanbul’da 7 ilçede geçersiz oy sayımının durdurulmasını görüşmek üzere olağanüstü toplanmış ve kararı kaldırmıştı. Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde geçersiz oyların sayımı devam edecek.

AKP, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun önde bitirdiği büyükşehir yarışına itirazlarını sürdürüyor. Son olarak CHP’nin hukuksuz olduğu gerekçesiyle başvurduğu İstanbul İl Seçim Kurulu’nun 7 ilçe için verdiği tedbir kararı dün gece olağanüstü toplanan YSK tarafından durduruldu. İstanbul’un 7 ilçesinde son durum

Bu karar ile Şile, Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde başlatılan yeniden sayım işlemi yapılacak.

İstanbul da dün gece oy sayımında neler yaşandı? İşte grafiklerle son durum

Fatih’te 7618 oy geçersiz oy bulunuyor. Fatih’te oyların yenidne sayılıp sayılmayacğına il seçim kurulu karar verecek.

Beykoz’da sayım tekrar başladı. Vatandaşlar kapının önünde bekliyor. İçeride parti yetkilileri var. İstanbul’un 7 ilçesinde son d

İstanbul’da yeniden sayım sürüyor, aradaki fark 21 bin 460

İstanbul’daki yedi ilçede oyların yeniden sayımı sürüyor.

AA’nın verilere göre, şu ana kadar yeniden sayım işleminin tamamlandığı sandıkların sonuçlarında CHP adayı Ekrem İmamoğlu ile AKP adayı Binali Yıldırım arasındaki fark şu an 21 bin 460. İmamoğlu, yarışı halen önde götürüyor. İstanbul’un 7 ilçesinde son durum

YSK’nin kararıyla Bayrampaşa, Ataşehir, Ümraniye, Beykoz, Fatih ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde geçersiz oyların sayımı devam ediyor. Tamamlanan ilçelerden Şile’de ve Kartal’da sayılan bütün sandıklardaki yeni sonucu CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat açıkladı.

AKP itiraz etmişti: İşte o iki ilçede yeni sonuçlar