Gazze’ye destek sözlerinin ardından Greta Thunberg’e sahnede saldırı!

Yayın tarihi: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:13 am - Güncelleme: 13 Kasım 2023 Pazartesi 9:20 am

İsveçli çevre aktivisti Greta Thunberg, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da katıldığı eylemde Filistin ve Gazze hakkındaki söylediklerinden sonra saldırıya uğradı.

İklim aktivisti Greta Thunberg, Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da çevre ve iklim krizi mitingine katıldı. Greta Thunberg konuşması sırasında sahneye Filistinli ve Afganistanlı bir kadını çağırdı. Thunberg, “Bir ilkim adalet hareketi olarak bastırılan ve özgürlükleri ve adalet için savaşan insanların sesini dinlemeliyiz. Aksi takdirde uluslararası birlik olunmadan iklim adaleti gelemez” dedi.

“Gazze’yle birlikteyim” diyen Greta Thunberg İsrail müfredatından siliniyor

SAHNEYE ÇIKIP ZORLA MİKROFONU ALDI

Thunberg daha sonra sahneye Sahar Shirzad isimli kadını çağırdı. Shirzad’ın konuşmasından sonra Thunberg, “İktidardakiler dinlemiyorlar” dedikten sonra ise konuşmalara tepki gösteren bir katılımcı sahneye çıkarak Thunberg’in üzerine yürüdü. İsmi açıklanmayan adam Thunberg’in elindeki mikrofonu zorla alarak, “Ben buraya iklim kriziyle ilgili eyleme katılmak için geldim. Siyaset için gelmedim” dedi. Thunberg’e saldıran şahısın konuşması katılımcıların yuhalamalarıyla sonlandı. Yeniden mikrofonu alan Thunberg, “Sakinleş. İşgal altındaki topraklarda iklim adaleti yok” dedi.