Gazze’de ölenlerin sayısı 18 bin 787’ye yükseldi

Yayın tarihi: 14 Aralık 2023 Perşembe 6:31 pm - Güncelleme: 14 Aralık 2023 Perşembe 6:32 pm

İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik düzenlediği saldırılarda 18 bin 878 kişi hayatını kaybetti, 50 bin 897 kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref el-Kudra, 7 Ekim’den bu yana aralıksız devam eden saldırıların 69’uncu gününde açıklama yaptı. El-Kudra, hayatını kaybedenlerin sayısının 18 bin 878’ye ve saldırılarda yaralananların sayısının ise 50 bin 897’ye yükseldiğini söyledi.

KAMAL ADWAN HASTANESİ VE ŞİFA HASTANESİ PERSONELİ GÖZALTINDA

El-Kudra, İsrail güçlerinin Kamal Adwan Hastanesi’nin müdürü Dr. Ahmed Al-Kahlot ile 70 sağlık personeli ve yaralıyı gözaltına aldığını açıklarken, Şifa Hastanesi müdürü Dr. Muhammad Abu Salamiya ve 38 sağlık personelini işkence ve açlık altında sorgulamaya devam ettiğini ifade etti.

7 EKİM’DEN BU YANA 300 SAĞLIK PERSONELİ HAYATINI KAYBETTİ

İsrail saldırılarında 7 Ekim’den bu yana 300 sağlık personelinin hayatını kaybettiğini aktaran El-Kudra, saldırılarda 102 ambulansın ise kullanılamaz hale geldiğini, 22 hastane ve 52 sağlık ocağının kullanım dışı kaldığını aktardı.

“İSRAİL SAĞLIK SİSTEMİNİ KASITLI OLARAK ÇÖKMÜŞ DURUMDA TUTUYOR”

Uluslararası topluma Han Yunus ve Refah’ta yerinden edilmiş Filistinlilere sağlık hizmeti vermek için sahra hastaneleri ve gezici klinikler kurması çağrısında bulunan El-Kudra, şu ifadeleri kullandı:

“İsrail, sağlık sistemini kasıtlı olarak çökmüş durumda tutuyor ve tıbbi yardımın hacmini, kalitesini ve yolunu kontrol ediyor. Tıbbi malzeme ve yakıtın akışını ve bunların herkese ulaşmasını garanti eden güvenli bir insani koridorun sağlanmasını talep ediyoruz.”

İsrail MOSSAD şefini Katar’a göndermeyi reddetti iddiası: Hamas’tan hamle bekliyorlar

Kaynak: TELE1