Gazprom’dan Türkiye açıklaması

Yayın tarihi: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:00 am - Güncelleme: 17 Ekim 2022 Pazartesi 10:00 am

Gazprom Başkanı Aleksey Miller, “Kuzey Akım hatlarındaki tüm gaz hacmini Türkiye’ye yönlendirmek mümkün mü?” sorusuna, “İmkansız diye bir şey olmadığını biliyorsunuz” diye yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Kuzey Akım’dan gönderilemeyen doğal gazı Karadeniz üzerinden yollayabileceğini, hatta Avrupa için Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurabileceğini söylemişti. Erdoğan ise Putin’in açıklaması üzerine kendisine sorulan soruya ““En uygun yer neresiyse oraya kuracağız” yanıtını vermişti.

GAZPROM’DAN AÇIKLAMA

Gazprom Başkanı Aleksey Miller’den de konuya ilişkin açıklama geldi. Miller, Kuzey Akım boru hatlarından geçen tüm doğal gaz hacminin Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi üzerinden Avrupa’ya gönderilebileceğini söyledi.

Miller, Kuzey Akım hatlarındaki tüm gaz hacmini Türkiye’deki doğal gaz merkezine yönlendirmenin mümkün olup olmadığı sorusu karşısında, “İmkansız diye bir şey olmadığını biliyorsunuz” yanıtını verdi.

Başta Güney Akım olarak inşa edilen ve daha sonra Türk Akım’a dönüştürülen hattın taşıma kapasitesinin 63 milyar metreküp olarak planlandığını anlatan Miller, dolayısıyla yeni projenin teknik dokümantasyonunun bile Güney Akım projesi zamanında hazırlandığının altını çizdi.

Putin’den doğal gaz açıklaması: Türkiye’de bir merkez kurabiliriz