Gaziantep Valiliği’nden ‘afet bölgesine 23 adet mescit kurduk’ paylaşımı

Yayın tarihi: 11 Mart 2023 Cumartesi 1:38 pm - Güncelleme: 11 Mart 2023 Cumartesi 1:42 pm

Gaziantep VBaliliği Twitter hesabından afet bölgesine kurulan 23 adet mescidi paylaştı. Vatandaş ise sosyal medyada, “Evde yapılabilen ibadet için afet yaşanmış bir yerde mescite gerek var mıdır?” diye sordu.

Gaziantep Valiliği sosyal medya platformu Twitter üzerinden paylaşımda bulundu. Valilik paylaşımında deprem bölgesine kurulan 23 adet çadır mescidi paylaştı.

Paylaşımda, “5. Zırhlı Tugay Komutanlığı tarafından afet bölgesindeki mahallelere toplamda 23 adet mescit kurulumu tamamlandı” ifadelerine yer verilirken Gaziantep Valisi Davurt Gül de etiketlendi.

Pes artık! MEB’in deprem illerinden aldıkları çadırı Bursa’ya getirip yine bölgeye gönderdi iddiasına soruşturma

Vatandaşların ise paylaşımın altında valiliğe tepki gösterdiği görüldü. Bir vatandaş, “Barınma, yemek merkezleri, duş-tuvalet-çamaşır için hijyen noktaları, eğitim alanları, sağlık alanları, çocuklara kreş, depremzedeler için terapi merkezleri de kurdunuz mu?” şeklinde tepki gösterirken bir başka vatandaş ise şunalrı söyledi:

“Önce tedbir sonra tevekkül. Sağlık, barınma, eğitim heryerde olmaz, ama ibadet kişiseldir, heryerde yapılır. Evde yapılabilen ibadet için afet yaşanmış bir yerde mescite gerek var mıdır? Sadece merakımdan soruyorum”