Gazetecinin oğlunu fidye için kaçırıp parçalayan kişi tanıdık çıktı

Yayın tarihi: 13 Temmuz 2023 Perşembe 1:22 pm - Güncelleme: 13 Temmuz 2023 Perşembe 1:22 pm

Gazeteci-Yazar Mustafa Kasadar, pazartesi günü oğlu Muhammed Kasadar’ın kaçırıldığı ihbarında bulunmuştu. Kasadar’ı ailenin uzun süre yanında çalışan ve yakından tanıdıkları Hakan Ö’nün kaçırdığı ortaya çıktı.

Hakan Ö.’nün ilk olarak aileyi arayıp 40 bin dolar fidye istediği daha sonra ise 70 bin lirada anlaştığı iddia edildi. Polis ekiplerince fidye alışverişi sırasında yapılan operasyonla gözaltına alınan Hakan Ö. ifadesinde; “Konuşurken aramızda tartışma çıktı. Daha sonra boğarak öldürdüm. Parçalara ayırıp dolaba koydum” dedi.

Polis adrese gittiğinde ise korkunç manzara ile karşılaştı. Asayiş Şube Gasp Büro Amirliği ekipleri Hakan Ö.’yü hemen gözaltına alarak sorguya aldı. Hakan Ö., Muhammed Nuh Kasadar’ı evinde boğarak öldürdüğünü itiraf etti. Polis, Hakan Ö’nün Edirne Asfaltı üzerinde bulunan 4 katlının 3. katındaki dairesini bastı. Daireye giren ekipler, Muhammed Nuh Kasadar’ın parçalanmış cesedini derin dondurucu içinde buldu. Ceset yapılan incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na götürüldü.

Tüyler ürperten cinayet! Fidye için kaçırılan gazetecinin oğlunun cesedi derin dondurucuda bulundu

“ARAMIZDA TARTIŞMA ÇIKTI, SİNİRLENEREK BOĞDUM”

Gasp Büro’da sorguya alınan Hakan Ö, ifadesinde, ‘’Babasının işyerinde çalışıyorum bu nedenle tanıyorum. Geçen pazartesi günü yemek yemek için buluştuk. Yemekten sonra Bayrampaşa’da bulunan evime geçtik. Evde sohbet ederken eski konular açıldı. Aramızda tartışma çıktı. Sinirlenerek boğdum. Daha sonra cesetten kurtulmak istedim. Cesedin kokmaması için da parçalayarak derin dondurucuya koydum” dediği öne sürüldü. Hakan Ö., emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

FİDYE İÇİN KAÇIRMIŞ

Öte yandan şüpheli Hakan Ö’nün ailenin daha önceden yanında çalışan işçileri olduğu bir süre sonra kumar borcuna girdiği ve işten ayrıldığı öne sürüldü. Hakan Ö.’nün kumar yüzünden borcu olduğu için 19 yaşındaki genci kaçırıp fidye yoluna başvurduğu iddia edildi.