Gazetecilik kazandı: Demirören Medya’nın beş internet sitesine açtığı dava reddedildi

Yayın tarihi: 1 Nisan 2021 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 1 Nisan 2021 Perşembe 12:08 pm

Demirören Medya’nın özel güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer’in haksız yere işten çıkarıldığına ilişkin iddiaları haberleştiren TELE1’in de aralarında bulunduğu haber sitelerine yönelik açtığı tazminat davasının esastan reddine karar verildi.

Demirören Medya’nın geçtiğimiz yıl güvenlik görevlisi Zeynep Tüzer’in işten çıkarılmasına ilişkin iddiaları haberleştiren beş haber sitesine, şirketinin kişilik haklarını ihlal ettiği gerekçesiyle açtığı davadan karar çıktı.

Tüzer’in “halıya ayakkabılarıyla bastı” gerekçesiyle şikayet edilerek haksız yere işten çıkarıldığı iddialarını haberleştiren Medya Koridor ve haberi alan İleri Haber, TELE1, Aykırı Haber ve Gold Ajans’a 50 biner liralık manevi tazminat davası açılmıştı.

“GAZETECİLİK KAZANDI”

Bakırköy 6. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davadan karar çıktı; Demirören Medya’nın açtığı tazminat davasının tüm davalılar yönünden esastan reddine karar verildi. Kararı sosyal medya hesabından duyuran Medya Koridoru Genel Yayın Yönetmeni Canan Kaya, şu ifadeleri kullandı:

“Ve gazetecilik kazandı! Hâkim davayı reddetti! Bu zafer yalnızca bizim değil, Demirören’in mağdur ettiği herkesin…”

NE OLMUŞTU?

Eylül 2019’dan bu yana Demirören Medya’da güvenlik görevlisi olarak çalışan Zeynep Tüzer, geçtiğimiz yılın mayıs ayında yönetim katından ayakkabılarıyla geçtiği için istifaya zorlandığını, istifa etmeyince de ücretsiz izne çıkarıldığını öne sürmüştü. Tüzer, Demirören Medya’ya eşyalarını almak için gittiğinde, eşyalarını alamadığı gibi, binaya girişinin de yasaklandığını orada öğrendiğini söylemişti.

Söz konusu iddiaları haberleştiren beş haber sitesine ise Demirören şirketi tarafından ‘kişilik haklarını ihlal ettiği’ gerekçesiyle dava açılmıştı. Dava edilen taraflar arasında özel güvenlik görevlisinin haksız yere işten çıkarıldığı iddialarını haberleştiren Medya Koridoru, İleri Haber, Tele 1, Aykırı Haber ve Gold Ajans’ın yanı sıra işten çıkarılan çalışan Zeynep Tüzer de yer almıştı. Davacı, haber sitelerinden 50,000’er lira ve Tüzer’den 25,000 lira değerinde manevi tazminat talep etmişti.