Gazetecileri Koruma Komitesi’nden Sedef Kabaş ve TELE 1 açıklaması

Yayın tarihi: 10 Şubat 2022 Perşembe 6:08 pm - Güncelleme: 10 Şubat 2022 Perşembe 6:08 pm

Merkezi New York’ta olan Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ve 26 uluslararası organizasyon, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tutuklu gazeteci Sedef Kabaş ve Tele1’e açtığı tazminat davasının geri çekilmesini istedi.

Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) Avrupa ve Orta Asya Program Koordinatörü Gulnoza Said, TELE 1’de katıldığı Demokrasi Arenası programında kullandığı sözler nedeni ile Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiası ile tutuklanan Sedef Kabaş ve 5 program durdurma cezası alan TELE 1 hakkında, “AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci Sedef Kabaş ve TELE1’e açtığı davayı geri çekmeli ve gazetecilerin cumhurbaşkanına sadık olmak veya adli tacize maruz kalmak arasında seçim yapmak zorunda olmadan işlerini yapmalarına olanak tanımalıdır” ifadelerini kullandı.

Said, Sedef Kabaş’ın derhal serbest bırakılmasını istediğini söyleyerek, “Ne o ne de başka bir basın mensubu kamusal alanda siyasi tartışmaya katıldığı için misillemeye maruz kalmamalıdır” ifadelerine yer verdi.

CPJ’nin açıklamasında, gazeteci Kabaş’ın TELE1 televizyonunda yayınlanan bir siyasi tartışma programında cumhurbaşkanı hakkında yaptığı yorumlar nedeniyle 22 Ocak günü tutuklandığı hatırlatarak CPJ ve 26 uluslararası organizasyonun Kabaş’ın serbest bırakılması için 1 Şubat tarihinde Türk yetkililere ortak bir çağrı yaptığını kaydetti.

Gazetecileri Koruma Komitesi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na konu ile ilgili e-posta gönderdiğini ancak iletilerine henüz yanıt gelmediğini de bildirdi.

Erdoğan’dan Sedef Kabaş ve TELE 1’e dava