Gazeteciler, deprem bölgesinde güvenliklerinin sağlanmasını istedi

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 12:39 pm - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 12:39 pm

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, doğru habere ulaşmanın afet dönemlerindeki önemine vurgu yaparak gazetecilerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Hatay’da TELE1 Muhabiri Hazal Güven ve Kameraman Umutcan Yitük’e yağmacılar tarafından silah çekildiğini hatırlatan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, afet bölgesindeki gazetecilerin güvenliğinin sağlanması gerektiğini söyledi.

TELE1 ekibine afet bölgesinde silahlı yağmacı saldırısı

“KİMİ YERLERE GAZETECİLERİN GİRİŞİ YASAKLANIYOR”

Afet dönemlerinde doğru bilgiye ulaşmanın yardım çalışmaları kadar önemli olduğunu vurgulayan Nazmi Bilgin, “Afet bölgesinde görev yapan gazetecilerin karşı karşıya kaldığı ciddi güvenlik problemleri var. Bu sorunların gün geçtikçe arttığını görüyoruz. Meslektaşlarımızın yol ortasında önü kesiliyor, hatta gaspçı bir grup tarafından meslektaşlarımıza silah çekildiğine bile şahit olduk. Bölgede görevli güvenlik güçlerinin depremzedeler için canla başla çalıştığını görüyoruz ancak aynı zamanda bölge gerçeğini kamuoyuna duyuran gazetecilerin güvenliği de onların sorumluluğundadır. Üstelik meslektaşlarımızın güvenliğinin sağlanması yerine onlara engel çıkarılması kabul edilemez. Kimi yerlerde enkazdan görüntü alınmasının bile güvenlik görevlileri tarafından keyfi biçimde engellendiğini görüyoruz. Kimi yerlere ise gazetecilerin girişi yasaklanıyor” ifadelerini kullandı.

Cevizoğlu’nun “99 depreminde bölgeye gidemedi” dediği Ecevit’in yıkıntılar arasında röportajı çıktı