Cevizoğlu’nun “99 depreminde bölgeye gidemedi” dediği Ecevit’in yıkıntılar arasında röportajı çıktı

Yayın tarihi: 18 Şubat 2023 Cumartesi 10:41 am - Güncelleme: 18 Şubat 2023 Cumartesi 10:41 am

Hulki Cevizoğlu’nun “99 depreminde bölgeye gidemedi” dediği eski Başbakan Bülent Ecevitle koordinasyon merkezi önünde röportaj yapan Gazeteci Devrim Gürkan o günleri anlattı.

Hulki Cevizoğlu’nun mevcut iktidarın Kahramanmaraş merkezli depremlerde yardımlarda yetersiz kalması eleştirilerine karşılık yandaş Beyaz TV’de sarf ettiği “Rahmetli Ecevit 99 depremi olunca felaket bölgesine gidememişti. Bakın Ecevitler’le bu kadar yakın olan birisi olarak söylüyorum bunu. Devlet neredeyse 1 hafta olay yerinden haber alıp topluma bildirememişti” sözlerine 99 Depremi’nde dönemin Başbakanı olan Bülent Ecevitle deprem bölgesinde röportaj yapan Gazeteci Devrim Gürkan’dan yanıt geldi.

FOTOĞRAFLA YALANLADI

Devrim Gürkan, “Hulki Cevizoğlu “99 Depreminde Ecevit bölgeye gidemedi, devlet 1 hafta bölgeden haber alamadı” buyurmuş. Görüntüde Rahmetli Ecevit’le röportajı yapan muhabir benim. Sakarya’da, Valilik önündeki koordinasyon merkezi önünde, deprem günü yapıldı bu röportaj” diyerek röportaj anından fotoğraf paylaştı.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili seri paylaşımlarda bulunan Gürkan o günleri şöyle anlattı:

“Rahmetli Ecevit her zamanki gibi samimiydi, gerçekleri söyledi. Hızla yaraları sarmak dışında bir amacı yoktu. Hatta koordinasyon merkezlerinden acil ihtiyaç listelerini gün boyunca yayınlamamız ricasını da yapan ve o listelerin Ankara’dan takibi emrini veren de O’dur.

Depremin ilk bir-iki gününde bölgede izlediğim – röportaj yaptığım bazı Bakanlar; Sabahattin Çakmakoğlu, Mustafa Yılmaz, Fikret Ünlü, Yüksel Yalova, Cumhur Ersümer, Metin Bostancıoğlu. TRT arşivlerinde bunlar duruyor. Koordinasyon merkezinde bilgi aldılar, bölgeyi incelediler.

Devlet yokmuş. TRT olarak saat 8.00 sıralarında canlı yayındaydık. Ben Ankara’dan bölgeye saat 6.00 gibi geldim. Montaj zamanı olmadığı için kesintisiz ham çekim yaptık. 15 dakikalık o ilk kaset ilk gün çok kez yayınlandı. Asker de oradaydı, itfaiyeler de, ambulanslar da.

Ecevit’e yakın olduğunuzu iddia etmişsiniz. Rahmetli Ecevit tüm basın mensuplarına son derece saygılı yaklaşırdı. Majestelerinin gazetecisi diye bir kavram yoktu. Ve her şey, TRT de dahil, çatır çatır sorulurdu. Ne kabuğumuz sizinki gibi inceydi, ne içindeki ceviz kurtlanmış

Hulki Cevizoğlu. Yalancısınız, iftiracısınız ve belli ki ahlaki melekeleriniz eksik. En sevdiğin sözle bu dizini bitireyim. “İnsanların ekmek kadar onura da ihtiyacı” vardır.

İYİ Partili Erozan Japonya’nın deprem bilançosunu paylaştı! “Japonların kader ve fıtratı…”