Gazeteci Sinan Aygül tahliye edildi

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2021 Perşembe 4:26 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2021 Perşembe 4:26 pm

Çocuğun cinsel istismarı olayına dair yaptığı haber nedeniyle cezaevine giren gazeteci Sinan Aygül denetimli serbestlik kapsamında tahliye edildi.

Çocuğun cinsel istismarı olayını ortaya çıkardığı haberinden dolayı hakkında verilen hapis cezasının onanmasının ardından cezaevine giren Bitlis Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve Bitlis News Genel Yayın Yönetmeni Sinan Aygül denetimli serbestlik uygulaması kapsamında tahliye edildi.

Tahliyesinin ardından kısa bir açıklama yapan Aygül basın ve ifade özgürlüğü üzerindeki baskılara dikkat çekti. 2019 yılında yaptığı haber nedeniyle ceza verilen Aygül “Bana verilen cezaya, bana verildiği için değil, habere, çocuğa istismarı ortaya çıkaran habere verilmesidir. Bu yaptığımız meslek ve zaten can çekişen basın özgürlüğü açısından ciddi bir sorundur. Zaten görünür olmayan, ısrarla gizlenen bir sorundur cinsel istismar olayları. Özellikle bu suç çocuğa yönelik işlenince hepten saklı kalıyor. Bunları çoğu zaman görünür kılmak gazetecilikle mümkün oluyor. Bunu ortaya çıkaran gazeteciliğe pranga vurmak ancak tacizcilerin tecavüzcülerin işini kolaylaştırır. Ben ve benim gibi işini yapan gazeteciler için yargılanmak, ceza almak, cezaevine girmek bir rutin haline geldi zaten. Biz buna alıştık, bu gerçekliği kabul ederek yapıyoruz bu mesleği. Ancak hiç kimse özellikle hiçbir çocuk tacizi, tecavüzü kabul etmek, bununla yaşamak zorunda değil. Onların sesi olmak zorundayız” dedi.

Sinan Aygül’ü meslektaşları karşıladı

BİGACEM: EN TEMEL MESLEKİ FAALİYETİMİZİN CEZALANDIRILMASINI ESEFLE KINIYORUZ

Bitlis Gazeteciler Cemiyeti (BİGACEM) ise yaptığı açıklamada gazetecilerin temel mesleki faaliyetlerinden dolayı cezalandırılmasını kınayarak bu yönelimin basın ve ifade özgürlüğünü baskı altına alma amacı taşıdığını belirtti. Açıklamada, “Sevgili başkanımız ve değerli meslektaşımız Sinan Aygül’e geçmiş olsun diyor, bu ve benzeri konuların takipçisi olacağımızın sözünü veriyoruz” denildi.

TIKLAYIN – “Çocuğa cinsel taciz” haberinden ceza alan gazeteci Aygül cezaevine girdi