Gazeteci Osman Saffet Arolat kimdir?

Yayın tarihi: 31 Ekim 2023 Salı 10:12 am - Güncelleme: 31 Ekim 2023 Salı 10:12 am

Ekonomim Başyazazarı 22 Ekim’den beri tedavi gördüğü hastanede 31 Ekim günü hayatını kaybetti. Peki Duayen Gazeteci Osman Saffet Arolat kimdir? İşte Arolat’ın hayat hikayesi…

Duayen Gazeteci Osman Saffet Arolat, 1942’de Ankara’da dünyaya geldi. Arolat’ın babası şair Ali Mümtaz Arolat’tır. Arolat, ilk ve orta öğrenimini bu başkentte tamamladıktan sonra yüksek öğrenimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nde yaptı.

ÜNİVERSİTEDE GENÇLİK HAREKETİNE KATILDI

Üniversite yıllarında gençlik hareketlerinin içinde yer aldı. Eylemlere katılan Arolat, broşürler ve afişler hazırladı, sendika gazeteleri çıkardı.

1962’DE MESLEĞE BAŞLADI

1962 yılında amatör olarak Ankara’da Öncü gazetesinde mesleğe başladı. 1965 yılı itibarıyla profesyonel olarak gazetecilik yaptı.

YAZILARI NEDENİYLE TUTUKLANDI

Bir dönem ANT dergisinde yazı işleri müdürlüğü yaptı. Yazıları nedeniyle yargılanarak tutuklandı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk gibi işler yaptı. Dünya Gazetesi’nde yayın yönetmenliği yaptı.

Anılarını “Babıâli Anılarım” ve “Bir Gençlik Liderinin Anıları” adlı kitaplarında bir araya getiren Osman Saffet Arolat, son olarak Ekonomim gazetesinin kuruluşunda yer aldı, başyazarlığını sürdürdü.

Gazeteci Osman Arolat hayatını kaybetti