Gazeteci İrfan Aktan’dan Erkan Baş’a tepki: Çok yadırgadım, gidip Demirtaş’la konuşabilirsiniz

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 2:39 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 2:44 pm

TİP Lideri Erkan Baş, Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bıraktığını açıkladığı ve TİP’i de eleştirdiği röportajı hedef aldı. Röportajı yapan gazeteci İrfan Aktan’dan tepki geldi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, aktif siyaseti bıraktığını Artı Gerçek’ten İrfan Aktan açıklamış, röportajda TİP Genel Başkanı Erkan Baş’ın “Kürtler ile yan yana durmazsak oy alabileceğimiz kesimler var” dediğini iddia etmişti.

Gazete Duvar’dan Can Bursalı’ya konuşan Erkan Baş konuya ilişkin bir soru üzerine İrfan Aktan’ın röportajını hedef alarak “Cezaevinde haksız hukuksuz biçimde tutulan, iktidarın hedefi haline gelmiş, üstelik hukukumuz olan kişilerle basın üzerinden tartışmak bizim tarzımız değil. Dolayısıyla hangi koşullarda söylediğini, ne söylediğini, tam olarak ne dediğini, nasıl yazıldığını bilmeden, kendisi ile görüşmeden Selahattin Demirtaş’ın söylediği üzerinde bir yorum yapmam” dedi.

Demirtaş: Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu söyledim gerekçesiz reddedildi

AİHM’den Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için hak ihlali kararı!

‘SİYASETÇİLER BUNDAN VAZGEÇMELİ’

Baş’ın bu sözlerine Aktan’dan tepki geldi. Twitter hesabından Baş’a tepki gösteren Aktan “Demirtaş’la yaptığım yazılı söyleşide sözlerini çarpıttığımı nasıl ima edersiniz!” diye sordu ve şunları yazdı:

“Siyasetçiler aralarındaki ihtilaf ve tartışmaları savmak için gazetecilerin itibarı hakkında imalarda bulunmaktan vazgeçmeli. Demirtaş’la yaptığım yazılı söyleşide sözlerini çarpıttığımı nasıl ima edersiniz! @erkbas Çok yadırgadım doğrusu. 23 yıldır söyleşi yapıyorum; üstüme böyle bir lekenin yapışmasına asla müsaade etmedim, etmem de. Demirtaş ulaşılmaz bir insan değil; seçim öncesi yaptığınız gibi şimdi de gidip kendisiyle konuşabilirsiniz. Başka partileri eleştirdiğim gibi sizi de eleştiriyorum diye her gün TİP adına sayısız hakaret, tehdit, imayla karşılaşıyorum. Ayıptır artık. @erkbas.”

HDP’de yeni dönem: Parti ismi değişiyor, Başak Demirtaş eş genel başkan mı olacak?

Başak Demirtaş’tan ‘idam’ sitemi: Kılıçdaroğlu, HDP ve ittifak sustu, tek kişi aramadı