HDP’de yeni dönem: Parti ismi değişiyor, Başak Demirtaş eş genel başkan mı olacak?

Yayın tarihi: 8 Haziran 2023 Perşembe 12:53 am - Güncelleme: 8 Haziran 2023 Perşembe 12:58 am

Gazeteci Barış Yarkadaş, TELE1 ekranlarında yayınlanan Şimdiki Zaman programında HDP’de köklü değişimler olacağını aktardı. Yarkadaş, HDP‘nin yeni adının ‘HEP’ olacağı bilgisini paylaştı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bıraktığını duyurmasının ardından HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar da genel başkan adayı olmayacaklarını söyledi. TELE1’de yayınlanan Şimdiki Zaman programında HDP’den aldığı kulis bilgilerini paylaşan Gazeteci Barış Yarkadaş, ‘HDP’de ne olacağı Cuma günü belli olacak’ dedi.

“DEMİRTAŞ’IN AÇIKLAMASI TAŞLARI YERİNDEN OYNATTI”

HDP kulislerinden edindiği bilgileri aktaran Yarkadaş, şunları söyledi:

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın aktif siyaseti bıraktığını duyurması HDP’de taşları yerinden oynattı. Demirtaş, HDP’nin mevcut yönetimini ve politikalarını beğenmiyordu. HDP’lilerden edindiğim bilgiye göre; attığı twitler ve verdiği demeçlerle bunun önünü açtı. Demirtaş’a rağmen bu yönetimin devam etmesinin mümkün olmadığını söylediler.

“HDP’NİN YENİ ADI ‘HEP’ OLACAK”

HDP’de ne olacağı Cuma günü belli olacak. Kongreler sonucunda HDP’nin ismi HEP olacak. HDP yönetimi, Yeşil Sol Parti isminin kendi seçmenleri üzerinde bir sıcaklık uyandırmadığını düşünüyor. Yeni parti isminin Halkların Eşitlik Partisi (HEP) olmasının gündemde olduğu konuşuluyor. Partinin eş genel başkanları için ise konuşulan isimler arasında Kamuran Yüksek, Ayşe Acar Başaran, cezaevinden yeni çıkan İdris Balıken ile Başak Demirtaş’ın ismi geçiyor.

Başak Demirtaş’tan ‘idam’ sitemi: Kılıçdaroğlu, HDP ve ittifak sustu, tek kişi aramadı