Galatasaray’ın iptal edilen golü tartışma yarattı! Çizgi yanlış çekildi iddiası

Yayın tarihi: 9 Kasım 2023 Perşembe 12:56 pm - Güncelleme: 9 Kasım 2023 Perşembe 12:57 pm

Galatasaray’ın deplasmanda Bayern Münih’e 2-1 mağlup olduğu maça hakem Antonio Nobre’nin kararları damga vurdu. Galatasaray’ın iptal dilen golünde ofsayt çizgisinin yanlış bölgeden çekildiği iddia edildi. Bayern Münih’in ilk golü ise iki kere incelendi ancak VAR görüntüsü ekranlara verilmedi.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu dördüncü maçında konuk olduğu Bayern Münih’e ikinci yarının son anlarında yediği gollerle 2-1 yenildi.

Allianz Arena’daki maçta Bayern Münih’in galibiyet golünü 80. ve 86. dakikada Harry Kane kaydetti. Sarı kırmızılı takımın tek golü ise 90+3’te sonradan oyuna dahil olan Bakambu’dan geldi.

Bu sonuçla 4 puanda kalan Galatasaray, A Grubu’nda 12 puanla lider bulunan Bayern Münih ve 4 puanı bulunan Kopenhag’ın ardından üçüncü sıraya geriledi. Manchester United ise 3 puanda kalarak son sırada yer aldı.

OKAN BURUK’UN ÖFKESİ MAÇ SONUNDA DA DEVAM ETTİ

Mücadeleye hakem Antonio Nobre ve ekibinin verdiği kararlar damga vurdu. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk verilen tartışmalı kararlar sonrası tam anlamıyla çılgına döndü. Buruk’un öfkesi maçın bitiş düdüğüyle birlikte devam etti. Barış Alper’in Davies ile girdiği ikili mücadelede faulle durdurulmasının ardından ise ikinci sarı kart beklentisi oluştu. Ancak Nobre faulü verip ikinci sarıdan kırmızı kartı vermeyince Galatasaray kulübesi çılgına döndü.

Alman basını Galatasaray’ı yazdı! “Münih deplasmanda oynadı”

GALATASARAY GOLÜ İPTAL EDİLDİ

Galatasaray’ın, Bayern Münih deplasmanında Torreira ile 1-0 öne geçti. Golün asistini yapan Icardi’nin ofsaytta olduğu gerekçesiyle gol VAR incelemesi sonrası iptal edildi.

OFSAYT ÇİZGİSİ YANLIŞ YERDEN ÇEKİLDİ İDDİASI

VAR incelemesi sonrası gol iptal edilirken, 3 boyutlu ofsayt teknolojisinin görüntüsü ekranlara geldi. Galatasaraylı taraftarlar sosyal medyada çizginin yanlış bölgeden çekildiğini, Bayern Münihli oyuncunun ayağıyla ofsaytı bozduğunu iddia etti.

Pozisyonda Icardi, Kim Min Jae ile ikili mücadele halindeydi. Ofsayt çizgisi, Min-Jae hiza alınarak çekildi. Upamecano’nun sağ ayağının ofsaytı bozduğu iddiası sosyal medyada ses getirdi.

80’DE GOL GELDİ, VAR GÖRÜNTÜSÜ HALA YOK

80. dakikada ise Bayern Münih’in golü bulduğu pozisyon da tartışma yarattı. Kane’in attığı golde yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırdı. Galatasaray’ın santra yapacağı esnada oyunu başlatmayan hakem VAR incelemesinin bir kez daha yapıldığı yönünde işaretler yaptı. Ancak ikinci incelemede de karar değişmedi. Kararın değişmediği golde VAR’dan ofsayt görüntüsü ekrana verilmedi