Galatasaray’a tek gol yetti

Yayın tarihi: 2 Nisan 2024 Salı 10:31 pm - Güncelleme: 2 Nisan 2024 Salı 10:31 pm

Özel Haber: Oğuzhan Poyrazoğlu

Galatasaray Süper Lig’in 31. Haftasının açılış maçında kendi sahasında Hatayspor’u konuk etti. Sarı Kırmızılı ekip Icardi’nin 12. dakikada bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

Süper Lig’in 31. Haftasında Galatasaray sahasında Hatayspor’u konuk etti. Maç öncesi Galatasaray’ın efsanesi haline gelen kaleci Muslera 500. maçına çıkacağı için ödül aldı.

Maçın henüz 12. Dakikasında sağ köşeden korner kullanam Mertens, ceza sahasına düzgün bir orta yaptı. Gelen topa düzgün bir kafa vuruşu yapan Icardi topu ağlara gönderdi.

Golden sonra Galatasaray özellikle Ziyech’in kanadından peş peşe ataklar yakalarken Hatayspor ise kontra ataklarla etkili olmaya çalıştı.

Maçın son bölümünde Hatayspor baskıyı artırdı. Galatasaray ise bulduğu kontra ataklarda hatalı paslarla atakları olgunlaştıramadı. Hatayspor ise sağ ve sol kanattan yaptığı hücumlara rağmen ceza sahası içinde ve son vuruşlarda etkili olamadı.

İkinci yarının ilk 10 dakikasında her iki takım da hücumlarını geliştiremedi ve maç adeta orta saha oyununa döndü.

VAR’DAN DÖNDÜ

57. Dakikada Hatayspor ceza sahasına doğru gönderilen uzun top kafalardan sekerek Muslera’yı yanılttı. Muslera eliye topun kaleye gitmesine engel oldu. Muslera’dan dönen top Sergio

Strandberg’in önünde kaldı ve Strandberg topu ağlara gönderdi.

Hatayspor’un attığı gol VAR merkezinden gelen uyarıyla ofsayt olduğu gerekçesiyle iptal edildi.

75. Dakikaya kadar geçen sürede top yeniden orta sahada sıkıştı. Her iki takım da karşılıklı ataklara çıksa da hücumda ataklar olgunlaşamadı. Galatasaray bu sürede duran toplarla etkili olmaya çalıştı.

85. Dakikaya kadar geçen 10 dakikada ise Hatayspor beraberlik için baskıyı arttırdı fakat bulduğu pozisyonları etkili hale getiremedi.

Galatasaray Süper Lig’in 31. Haftasının açılış maçında kendi sahasında Hatayspor’u konuk etti. Sarı Kırmızılı ekip Icardi’nin 12. dakikada bulduğu golle maçı 1-0 kazandı.

 

Kaynak: TELE1