Galatasaray Kasımpaşa maçındaki istifa sloganına Cumhurbaşkanı’na hakaretten soruşturma

Yayın tarihi: 17 Mart 2023 Cuma 11:09 am - Güncelleme: 17 Mart 2023 Cuma 11:09 am

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra tribünlerdeki istifa sloganlarına soruşturma açılmaya devam ediyor. Galatasaray taraftarına, Kasımpaşa maçındaki “Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan” tezahüratı için Cumhurbaşkanına hakaret soruşturması açıldı.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından statlarda yükselen istifa tezahüratları mahkemeye taşınıyor. Fenerbahçe ve Beşiktaş taraftarlarının ardından Galatasaraylı futbolseverler de hükümete yönelik protestolara önceki hafta oynanan Kasımpaşa maçında katılmıştı.

TARAFTARLAR İFADEYE ÇAĞIRILDI

Tribünlerden, “Yalan yalan yalan, dolan dolan dolan, 20 sene oldu istifa ulan” tezahüratı yükselmişti. Bu tezahürata ait görüntülerin sosyal medyaya düşmesiyle birlikte emniyet harekete geçti. Kimlikleri tespit edilen bazı taraftarlar ifadeye çağrıldı. Taraftarlara söz konusu tezahüratı yapıp yapmadıkları soruldu, ‘cumhurbaşkanına hakaret’ maddesi uyarınca tutanak tutuldu. Cumhurbaşkanına hakareti düzenleyen TCK 299. maddesi, bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 4 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını öngörüyor.

Fenerbahçe ve Beşiktaş tribünlerinden sonra Galatasaray taraftarı da tribünden seslendi: 20 sene oldu istifa!

“AİHME’E GÖRE SUÇ DEĞİL”

Galatasaray’ın eski yöneticisi hukukçu Sedat Doğan, haklarında soruşturma açılan taraftarlara destek olacaklarını açıkladı. Doğan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Hukuk içinde yapılan istifa sloganı AİHM kararlarına göre suç değil. Suhuletle çözülebilecek konu daha da mı büyütülecek böyle? Yazık” ifadelerini kullandı.