Galatasaray, Fiorentina’yı devirerek hazırlık dönemine noktayı koydu

Yayın tarihi: 31 Temmuz 2022 Pazar 8:54 pm - Güncelleme: 31 Temmuz 2022 Pazar 8:54 pm

Galatasaray, yeni sezon öncesi 7. ve son hazırlık maçını Fiorentina ile oynadı. Okan Buruk yönetimindeki Cim Bom, İtalyan ekibini, Kerem Aktürkoğlu ve Emre Akbaba’nın golleriyle 2-1 yendi.

Galatasaray ‘ın Avusturya’daki 2. kamp etabı, bugün oynanan hazırlık maçıyla son buldu. Sturm Graz ve Mol Fehervar’a kaybeden, Sigma ile Kasımpaşa’yı mağlup eden ve Pardubice ile Salernitana’le yenişemeyen Sarı-Kırmızılılar, Fiorentina’yı devirerek hazırlık maçlarını tamamladı.

Henüz 5. dakikada Haris Seferovic’in asistinde Kerem Aktürkoğlu çok şık bir gol atarken, 42’de de sahneye Emre Akbaba çıktı. Kerem’in golünde topu kapan ve atağı başlatan Emre bu kez Seferovic’le duvar pası yapıp, kaleciyle karşı karşıya kaldı ve Terracciano’yu mağlup etmeyi başardı. Bu golle Aslan ilk devreyi 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda çokça yapılan oyuncu değişiklikleriyle ilk devreye nazaran tempo düşüktü. İki takım da birkaç pozisyon yakalasa da çok net ataklar yaşanmadı. 72’de Marco Benassi ortaladı, arka direkte Riccardo Sottil tamamladı ve mücadelenin skorunu belirledi: 2-1.

Avusturya kampını ve hazırlık maçlarını tamamlayan Galatasaray 7 karşılaşmadan 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgiyle ayrıldı. Kafile, karşılaşmanın ardından Türkiye’ye dönerek, yeni sezon hazırlıklarını Florya Metin Oktay Tesisleri’nde sürdürecek.