Galatasaray Başakşehir’i sahasında devirdi

Yayın tarihi: 23 Eylül 2023 Cumartesi 10:00 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2023 Cumartesi 10:11 pm

Galatasaray Şampiyonlar Ligi’nden sonra Süper Lig’de Başakşehir’in konuğu oldu. Maç boyunca etkili oynayan Sarı Kırmızı ekip gollerini Hakim Ziyech ve Icardi ile buldu. Başakşehir ise tek golünü Galatasaray’dan aldığı Leo Dubois ile kaydetti. Galatasaray maçı 1-2 kazandı.

Başakşehir Fatih Terim Stadı’nda oynanan mücadelenin ilk yarısını konuk Galatasaray, Hakim Ziyech’in 43. dakikada attığı şık golle 1-0 önde bitirdi. Sarı-kırmızlı ekip, 50. dakikada Arjantinli yıldızı Mauro Icardi’nin penaltıdan kaydettiği golle farkı 2’ye çıkardı: 0-2 Ev sahibi Başakşehir, Galatasaray’dan transfer ettiği Leo Dubois’nın 64. dakikada attığı golle farkı 1’e indirdi: 1-2

LİDERLİK KOLTUĞUNA OTURDU

Kalan sürede başka gol olmadı ve Galatasaray, sahadan 2-1 üstün ayrıldı. Bu sonuçla bir maçı eksik olan Galatasaray, puanını 13’e çıkardı ve liderlik koltuğuna oturdu. İlk galibiyetini geçen hafta alan RAMS Başakşehir ise 3 puanda kaldı.

18 MAÇTIR YENİLMİYOR

Öte yandan Galatasaray, son 18 resmi maçında mağlubiyet yüzü görmedi. Son yenilgisini geçen sezonun 32. haftasındaki derbide Beşiktaş karşısında yaşayan sarı-kırmızılı ekip, sonrasındaki 7 lig mücadelesini (Biri Hatayspor’a karşı 3-0 hükmen) kazandı.

“Cimbom” bu sezon da Trendyol Süper Lig’de 5, UEFA Şampiyonlar Ligi elemesinde 6 ve grup aşamasında 1 olmak üzere çıktığı 12 maçta 9 galibiyet, 3 beraberlik yaşadı.