Funda Demir kimdir?

Yayın tarihi: 29 Eylül 2023 Cuma 2:30 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2023 Cuma 2:30 pm

Yazar Funda Demir iki yıl önce boşandığı Mustafa Çapar’ı çocuklarının gözü önünde öldürdü. Funda Demir, “kasten öldürme” suçundan sevk edildiği adli makamlar tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Funda Demir çıkan haberler sonrası vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Peki, Funda Demir kimdir, nereli ve kaç yaşında? Yazar Funda Demir hakkında merak edilenler…

FUNDA DEMİR KİMDİR?

Funda Demir 47 yaşında sanat yazarıdır. Lisans eğitimini İnönü Üniversitesi Kimya Öğretmenliği bölümünde tamamlayan Demir, üniversite yıllarında kitap, tiyatro, satranç ve çevre kulüplerindeydi.

1999-2006 yılları arasında İstanbul’da öğretmen olarak görev yapan Demir, ardından on yıl özel bir şirkette proje yönetiminde çalıştı.

Demir, bu esnada Beykent Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Örgütsel Değişim dalında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı, ayrıca ICF onaylı ACTP belgeleri aldı.

2016 yılında profesyonel çalışma hayatını bırakarak edebi anlamda yazın ve okuma çalışmalarına dahil olmaya başlayan Demir, roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerine çalışmaktaydı.

Yazar Funda Demir eski eşini öldürdü