Fitch Türkiye’nin düşürdüğü kredi notunu teyit etti!

Yayın tarihi: 18 Mart 2023 Cumartesi 10:33 am - Güncelleme: 18 Mart 2023 Cumartesi 10:51 am

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Türkiye’nin kredi notunu ‘B+’dan ‘B’ye düşürmüş ve not görünümünü “negatif” olarak belirlemişti. Fitch Türkiye’nin kredi notunu ve görünümünü teyit etti.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch yılın ilk değerlendirmesinde Türkiye’nin kredi notu ve görünümünü değiştirmedi.

Fitch’ten yapılan açıklamada, Türkiye’nin uzun vadeli yabancı para ihraççı temerrüt notunun “B” ve not görünümünün “negatif” olarak teyit edildiği aktarıldı. Fitch 8 Temmuz 2022’deki değerlendirmesinde Türkiye’nin B+ olan kredi notunu B’ye indirmiş, görünümünü negatif olarak korumuştu.

Fitch’ten tüm dünya ekonomileri için kritik rapor!

ENFLASYON RİSK OLUŞTURUYOR

Enflasyon beklentilerindeki yükseliş ve TL’de daha fazla değer kaybının enflasyon üzerinde yukarı yönlü risk oluşturduğu belirtildi.

BÜYÜME TAHMİNİ

6 Şubat’ta meydana gelen depremlerin ekonomik faaliyet üzerindeki olumsuz etkisinin 14 Mayıs Cumhurbaşkanı Seçimi öncesinde mali ve kredi teşvikiyle kısmen dengelenmesinin beklendiği belirtilen açıklamada, Türkiye ekonomisinin 2023’te yüzde 2,5 ve 2024’te yüzde 3 büyümesinin tahmin edildiği kaydedildi.