Fransa İçişleri Bakanı’ndan Benzema’ya canlı yayında ‘terörist’ suçlaması

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 4:42 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 5:03 pm

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin canlı yayında Fransız milli futbolcu Karim Benzema‘yı Avrupa’da ‘terör örgütü’ sayılan ‘İhvan’la (Müslüman Kardeşler) bağlantılı olmakla suçladı.

Dünyaca ünlü Cezayir asıllı Fransız golcü Karim Benzema, Fransa İçişleri Bakanlığı’nın ‘terör örgütüyle bağlantısı var’ suçlamasıyla karşı karşıya… Karim Benzema, İsrail’in Gazze’ye saldırısı sonrası sosyal medya hesabından paylaştım yaptı. Cezayir asıllı Fransız futbolcu, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” ifadelerini kullandı.

Gazze paylaşımı yapan Benzema’ya İsrailli eski futbolcudan 4 dilde küfür! X kısıtlama getirdi

“MÜSLÜMAN KARDEŞLER ÖRGÜTÜ İLE BAĞLANTISI VAR”

Bu açıklama üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayınında, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” dedi.

Karim Benzema, daha önce de Filistin’e destek veren sözleri nedeniyle hem Avrupalı siyasetçilerden hem de Avrupa basınından eleştiri almış ancak destek mesajları vermekten geri durmamıştı.