Frankfurt Havalimanı’nı sel vurdu, onlarca uçuş iptal edildi

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2023 Perşembe 12:44 pm - Güncelleme: 17 Ağustos 2023 Perşembe 12:49 pm

Almanya’da şiddetli yağış sonucu pistlerin sular altında kalması üzerine Frankfurt Havalimanı’nda seyahat kaosu yaşandı.

Almanya’nın bazı bölgelerinde şiddetli yağmur sele neden olurken, ülkenin ve Avrupa’nın en işlek havaalanlarından biri olan Frankfurt Havalimanı’nda düzinelerce uçuş iptal edildi.

Gece saatlerinde etkili olan şiddetli yağış Frankfurt Havalimanı’nda uçuş pistlerini sular altında bıraktı. Havaalimanında yer hizmetleri dün akşam iki saat boyunca durma noktasına geldi.

Yolcuların uçaklarda mahsur kalması üzerine oluşan seyahat kaosu sonucu Frankfurt Havalimanı’ndan seyahat edecek yolculara uçuşlarından en az 2,5 saat önce havaalanına gelmeleri çağrısında bulunuldu.

Normalde uçuşların gece boyunca durdurulduğu saat 23:00’e kadar yaklaşık 70 uçuş iptal edilirken, Frankfurt’a giden 23 uçuş başka havalimanlarına yönlendirildi.

Havalimanının sosyal medyada yayınlanan bir videosunda şimşekler çakarken uçakların tekerleklerinin suya battığı görülüyor.

Kızılay altın madalya prosedürünü değiştirdi! Bağışçılar isyan etti

SON DURUM NE?

Frankfurt Havalimanı açık kalmaya devam ediyor ve en ağır hava koşullarının geçtiği belirtiliyor.

Ancak havalimanı işletmesi, devam eden aksaklıklar ve kalabalık nedeniyle yolculardan uçuş saatlerinden en az 2,5 saat önce havaalanına gelmeleri uyarısında bulundu.

Frankfurt Havalimanı tarafından perşembe sabahı (17 Ağustos) yapılan Facebook paylaşımda “Dün geceki aşırı hava koşulları nedeniyle bugün gün boyunca uçuş programında değişiklikler olacaktır” denildi.

Yetkililer ayrıca yolcuları havalimanına gitmeden önce havayolu şirketleriyle irtibata geçmeye ve uçuş saatlerini kontrol etmeye çağırdı. (EURONEWS)

Marmaray’da gençlere saldırı! ‘Burada kız arkadaşını öpemezsin’