Fotoğraf düzenleme uygulamalarına dikkat

Yayın tarihi: 10 Ekim 2022 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi 6:01 pm

Fotoğraf düzenleme uygulamaları ile ilgili bazı ilginç detaylar ortaya çıktı. Yapılan araştırmalarda Facebook önemli uyarılara yer verdi.

Bugünlerde fotoğraf düzenleme uygulamaları bir hayli popüler. Facebook veya Instagram gibi platformlara yüklenmek istenen fotoğrafları düzenleyen bu tür uygulamalar ciddi bir kullanıcı sayısına sahip. Bu durum aynı zamanda hackerların dikkatini çekti.

 

Facebook’un ana şirketi olarak bilinen Meta bazı açıklamalar yaptı. Bu açıklamalarda 2022 yılında ciddi bir veri sızıntısı yapıldığını belirtti. Yaklaşık olarak 1 milyon Facebook kullanıcısının bilgilerinin 402 kötü amaçlı uygulama tarafından ele geçirildiği ifade edildi. Bunlar daha çok fotoğraf düzenlemesi yapan uygulamalardan oluşuyor.

Fotoğraf düzenleme

Yapılan araştırmalarda 400 küsür kötü amaçlı uygulama olduğu ifade edildi. Bunlar Facebook ve Instagram kullanıcılarının verilerini hızlı bir şekilde çalabiliyor. Fotoğraf düzenleme, oyunlar ve diğer bazı yardımcı programlar bütün verilerinizi ele geçiriyor.

 

Meta tarafından yapılan bu çalışmada 402 kötü amaçlı uygulamanın yüzde 42,6 oranında fotoğraf düzenleme kategorisinden oluştuğu belirtildi. İş uygulamaları ise yüzde 15,4 oranına sahip. 402 uygulamadan yüzde 11,7 gibi bir bölümü oyunlar kategorisine ait.

Google Play Store ve App Store uygulamaları

Android en fazla zararlı yazılım barındıran işletim sistemleri içerisinde yer alıyor. Meta tarafından yapılan açıklamalar ise bunu doğrular nitelikte. Google Play Store 355 adet kötü amaçlı yazılım barındırıyor. Bunlar Facebook ve Instagram gibi platformlara etki edenler. Fotoğraf düzenleme uygulamaları açık ara farkla işin içinde.

Araştırmalarda uygulamaların 47 tanesinin App Store içerisinde olduğu ifade edildi. Yani çok baskın bir şekilde Google Play Store ön plana çıkıyor. Peki siz yapılan bu araştırma hakkında ne düşünüyorsunuz? Konuyla ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Google Pixel 7 ve 7 Pro, Google Play Console’da görüldü