Formula 1’in 41 yıl sonra gittiği Las Vegas’ta rögar kapağı skandalı! Araç kullanılmaz hale geldi, seanslar iptal edildi

Yayın tarihi: 17 Kasım 2023 Cuma 12:07 pm - Güncelleme: 17 Kasım 2023 Cuma 12:07 pm

Formula 1‘in 41 yıl sonra geldiği Las Vegas Grand Prix’inde henüz 1. antrenman seansında, yolda bulunan bir rögar kapağı Ferrari pilotu Carlos Sainz’ın aracına büyük hasar verdi. Yaşanan skandal sonrasında 1. ve 2. antrenman turu iptal edildi.

Red Bull pilotu Max Verstappen‘in şampiyonluğunu garantilediği Formula 1 2023 sezonunun 22. yarışı Las Vegas’ta gerçekleştirilecek.

ARACINDA BÜYÜK HASAR MEYDANA GELDİ

Las Vegas Grand Prix’sinde ilk antrenman seansı tamamlanamazken Ferrari pilotu Carlos Sainz’ın aracında büyük bir hasar meydana geldi. Sainz, aracının alt kısmını bir rögar kapağına çarpması sonucunda aracın güç ünitesi kapandı. Sainz’ın yaşadığı sorunun ardından pist üstünde çalışmalar yapılırken antrenman seansının devam etmeyeceği açıklandı.

Formula 1’de tarihi başarı! İlk kadın pilotla anlaşıldı

İKİNCİ ANTRENMAN SEANSI ERTELENDİ

İlk antrenman seansının sona ermesinden sonra Uluslararası Otomobil Federasyonu (FİA), ikinci antrenman seansının ertelendiğini duyurdu. Pist üzerinde incelenmesi gereken 40 kadar rögar kapağı olduğu anlaşıldı.

‘KABUL EDİLEMEZ’

Ferrari takım patronu Fredrik Vasseur konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Carlos Sainz’ın aracındaki hasarın çok büyük olduğunu ve bu durumun Formula 1 için kabul edilemez olduğunu söyledi.

İkinci antrenman seansında yer almayacaklarını belirten Vasseur, “Motor ve güç ünitesi çok büyük bir hasar aldı. Bu durum kabul edilemez. Bizim için bir servete mal oldu. Carlos’un seansını berbat ettik. 2. antrenman seansında kesinlikle olmayacağız. Formula 1 için bu durum kabul edilemez” dedi.

Uçan Hollandalı Verstappen üst üste 3. kez şampiyon!