Formula 1’de tarihi başarı! İlk kadın pilotla anlaşıldı

Yayın tarihi: 20 Ekim 2023 Cuma 11:19 am - Güncelleme: 20 Ekim 2023 Cuma 11:19 am

Bianca Bustamante McLaren Sürücü Gelişim programına girerek Formula 1 tarihinde bunu başaran ilk kadın oldu.

Formula 1 takımlarından McLaren, Bianca Bustamante’nün sürücü gelişim programına dahil ettiğini açıkladı. Bianca Bustamante 2024 sezonunda McLaren adına yarışacak.

PERFORMANSI BEĞENİ TOPLADI

McLaren ile 2024 F1 Akademi’de yer alarak bunu başaran ilk kadın pilot olan Bustamante, bu sezon F1 2023 Akademi’de Prema Racing adına yarıştı ve 102 puan toplayarak 7’nci oldu. Bustamante, bu sezon iki yarış galibiyeti ve iki podyum şansı elde etti.

MCLAREN’I TEMSİL EDECEK

18 yaşındaki Filipinli pilot, McLaren ile yaptığı anlaşma gereği 2024 F1 Akademi sezonunda ART Grand Prix takımıyla yarışacak ve McLaren’i temsil edecek. McLaren Sürücü Geliştirme Programı Direktörü Emanuele Pirro, konuyla alakalı takım sitesine konuştu ve “Bustamante parlak bir iş ahlakasına sahip, ekibimizin değerleriyle uyumlu ve gelecekte başarılı olabilecek bir yetenek” dedi.

PİRRO HEYECANLI

McLaren Sürücü Geliştirme Direktörü Emanuele Pirro,  “Bianca’nın bir yarış pilotu olarak gelişimi için kendisiyle çalışmayı sabırsızlıkla bekliyorum. Bianca’nın F1 Akademi serisinde, takımı temsil edecek olmasından dolayı da heyecanlıyız. 2024’te onu Papaya’da yarışırken görmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz” ifadelerini kullanarak heyecanını dile getirdi.