Formula 1’de deprem! FIA başkanına soruşturma açıldı

Yayın tarihi: 5 Mart 2024 Salı 11:35 am - Güncelleme: 5 Mart 2024 Salı 11:35 am

Formula 1‘de gündem durulmuyor. FIA Başkanı Ben Sulayem’e, 2023 Suudi Arabistan Grand Prix’sinde Fernando Alonso’ya verilen cezayı bozmak için müdahalede bulunduğu iddiasıyla soruşturma açıldı.

Formula 1’de 2024 yılı, yarışlardan çok pist dışındaki olaylarla gündeme geliyor. Önce Red Bull’un takım yöneticisi Christian Horner’a “uygunsuz hareketlerde bulunmak” sebebiyle kurum içi soruşturma açılmıştı. Geçtiğimiz hafta Horner için hazırlanan 100 sayfalık rapor incelenmiş ve suçsuz bulunmuştu.

ŞİMDİ DE BEN SULAYEM

Gündemde şimdi ise FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem hakkındaki iddialar var. Ben Sulayem’in, 2023 Suudi Arabistan Grand Prix’sinde, Fernando Alonso’ya verilen cezayı bozmak için müdahalede bulunduğu öne sürülüyor.

Formula 1’de şok! Red Bull takım patronu Horner hakkında soruşturma başlatıldı

İspanyol pilota gridde kurallara uygun durmadığı gerekçesiyle 10 saniye zaman cezası verilmişti. Ancak Aston Martin yetkilileri, FIA ile görüşmüş ve günün sonunda yaptırım ortadan kaldırılmıştı.

FİKRİNİ AÇIKÇA İFADE ETTİĞİ SÖYLENDİ

Ben Sulayem’in, başkan yardımcısını aradığı ve Alonso’nun cezasının hafifletilmesi gerektiğini düşündüğünü açıkça ifade ettiği söyleniyor.

Kaynak: TELE1