Formula 1’de şok! Red Bull takım patronu Horner hakkında soruşturma başlatıldı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:37 pm - Güncelleme: 7 Şubat 2024 Çarşamba 12:37 pm

Red Bull Racing, Takım Direktörü Christian Horner hakkında “takım çalışanına uygunsuz davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Horner, söz konusu iddiaları reddetti.

Formula 1‘de Red Bull Racing takımı, Takım Direktörü Christian Horner hakkında “takım çalışanına uygunsuz davranışlarda bulunduğu” gerekçesiyle soruşturma başlattı.

RED BULL’DAN AÇIKLAMA

Red Bull’dan yapılan açıklamada, “Son zamanlarda ortaya atılan bazı iddialardan haberdar olduktan sonra şirket bağımsız bir soruşturma başlattı. Halihazırda devam etmekte olan bu süreç, dışarıdan uzman bir avukat tarafından yürütülmektedir. Şirket bu konuları son derece ciddiye almaktadır ve soruşturma mümkün olan en kısa sürede tamamlanacaktır. Şu anda daha fazla yorum yapmak uygun olmayacaktır” denildi.

HORNER TÜM İDDİALARI REDDETTİ

Soruşturmayı ilk olarak Hollanda’da yayın yapan De Telegraaf duyurdu. Associated Press, şikayetin “Horner’in agresif yönetim tarzıyla ilgili olduğunu” iddia etti. Bir başka iddiada ise Horner’ın, bir kadın çalışana ‘uygunsuz fotoğraflar’ gönderdiği öne sürüldü. Christian Horner ise “İddiaların tamamını reddediyorum” açıklamasını yaptı.

TEKNİK SORUMLU NEWEY DE AYRILIR İDDİASI

Christian Horner hakkında başlatılan soruşturmanın ardından ortaya yeni bir iddia atıldı. İngiliz gazeteci Joe Saward, Horner’ın Red Bull’dan ayrılması durumunda bir başka ayrılığın da beraberinde geleceğini öne sürdü. İddiaya göre takım patronu Horner ekipten ayrılırsa takımın teknik sorumlusu Adrian Newey de Red Bull’dan ayrılacak. Saward’ın iddiasına göre hem Horner hem de Newey’in sözleşmelerinde birbirlerini koruyan bir madde var.

Ferrari’nin Hamiton’a vereceği ücret basına sızdı! Akılalmaz rakam

Kaynak: TELE1